Halaman

Pengikut-pengikut

Ahad, 28 Disember 2008

jakarta - doktor - genting

akhirnya dapat jugak aku mengapdet blog ini setelah sekian lama laman web ini diblog di ofis
(itu tandanya jangan makan gaji buta)

Jakarta
- Tas n Sepatu
- Tanah Abang
- Cempaka Mas
- GRAND Indonesia
- Martha Tilaar Salon Day Spa
- Dewan Perwayangan (wedding Dewi)

Doktor
- Taman Melati
- Demam
- Blood Type
- Dr D'Adamo

Genting
- van vannette
- Tiket Hilang
- Hujan
- Ipoh

aku akan update sume tu dalam next entry. sebab skang ni takde gambar dalam pc.
Selamat Bercuti Semua

Rabu, 17 Disember 2008

Off To Jakarta

Aku akan senyap untuk seketika kerana aku dan ofismate  akan ke Jakarta esok untuk menghadiri perkahwinan sahabat kami,

Septiana Dewi Nungraeni yang akan bernikah pada pagi 20 dis 2008 dan malamnya pula akan diadakan majlis resepsi.



Cuba untuk mengpload gambar dewi seorang tapi tak kejumpaan. Ini je yang ada. Dewi adalah disebelah kanan and As adalah disebelah kiri.

Semua orang sudah tidak sabar-sabar untuk ke Jakarta esok.

Tadi pun tukar duit dapat rate yang ok.. 1 juta rupiah = 328 ringgit malaysia. Aku hanya tukar sebanyak 1.5 juta sahaja. Kawan-kawan yang lain adea tukar sampai 7 juta.

Harap-harap cukupla.. itu saja yang termampu..

Takpe takpe kumpul duit lagi nanti k zarith

11 jam lagi untuk berangkat ke Jakarta

Emo in a train

pagi-pagi lagi aku dah emo
naik putra lrt td, diri bersandar kat sebelah pintu
sampai kat wangsamaju biasalah ramai gile org masuk.
ade sorang laki ni diri depan aku.
tensen aku ngan laki duk pijak2 kaki aku. emo giler aku
sampai stesen mane tah, ramai lg org masuk. lagi sempit
yang laki ni pegang palang sebelah aku.
yang membuat kan aku emo, tangan die kene dada aku
bengang sungguh aku.
aku dah wat muka gilerr and tolak tangan die sket ngan tangan aku
sib baik a die prasan, klu tak aku dah sound die.
huhuh
sampai2 ofis, as usual cek email dlu. nasib baik aa ade email yang menggembirakan aku
turun a suhu emo aku
web ni yang membuatkan aku cool down
www.candidsyndrome.com
its photographer side..
gambar2nye tersangatlah cantik =)

lalalallala
24 hour lagi to jakarta..

Isnin, 15 Disember 2008

Memori Cinta Luka

sedih sebab sedar dipergunakan
sedih sebab aku tak dipertahankan
sedih ada orang ketiga diantara kami
memang ini memori cinta luka
ingat ingin mengingati yang baik2
namun bile dah tersurat
terasa ingin melupakan segalanya
memori cinta yang hanya
menghiris hati
bergenang air mata
memang ini memori cinta luka
memori yang tak perlu disimpan dalam hati
sedih keadaannya menjadi teruk
sedih begini rupanya kesudahan
memori cinta luka

The kiss of deaf

paham2 sendiri.. hati2 ye

Khamis, 11 Disember 2008

Are you emotional?

Am I emotional?
I tend to post my entry in poetry form when I am emotional.
Because I don’t want to break people’s heart
Sometimes when I’ve wrote something, I’ll will think twice whether to publish it or not. Usually I’ll not publish the entry.
Maybe when I am brave enough to show my emotion, I’ll publish it.
That’s why sometimes people say that I’m mysterious and ‘takde perasaan’.
Yes I’m afraid to show my emotion and I’m afraid to get response due to my emotion.
But I’m healing.
Healed to show my ‘emo’.

Which one my honest self?
In the blog, or in the real life?
it goes the same to all my friend who love blogging.
which one is your true self?

yes i've created another labels called 'emo'
and i will post all my 'emo' xxxxx under this label

Percaya pada kata hati

Ada seseorang suruh aku percaya pada kata hati
Tetapi bagaimana kalau kata hati itu sudah dipengaruhi oleh makhluk tuhan yang derhaka?

Kata hati pula seperti dicucuk-cucuk oleh kata nafsu
Kata nafsu kata jangan ikut kata hati
Kata nafsu
jadikan aku keras kepala
Tidak menerima takdir yang tersurat
Kata nafsu ingin kan aku memberontak
Kata hati tak mampu nak melawan

Bagaimana ya?
Jika seseorang itu sudah lakukan nya dahulu.
Mungkin aku percaya kata hati ku

Selasa, 9 Disember 2008

Water saturation

Hari ni aku dengan jayanye habis men'study' paper pasal water saturation.. pening jugak aku tengok 'equation2' yang dah lama aku tinggalkan. yela dlu paper 210 pun aku dapat D je. nampak sungguh tak berbakat dalam 'equation2' ini.
maka kesimpulan yang aku dpat buat bahawa 'water saturation' ade bape method yang boleh digunakan. tapi yang aku baca is pasal cuddy method. agak simple tak payah guna core. just guna log water saturation and log porosity net. memanipulasikan dua2 bende ni, dapatla aku match water saturation yang aku manipulasi dengan water saturation log
equation yang penting:
BVW = porosity total * water saturation total. BVW stand for bulk volume of water
weee weee
yeay dah boleh jadi petrophysicist sekejap.
ok, next paper nak baca pasal core description lak..
tu la keje aku sebab taknak jumpa dr axxx.
ngeh ngeh ngeh
9 more days to Jakarta..

Sabtu, 6 Disember 2008

Whatever lagi

blurr tapi nak conteng gak kat sini.
kat mcd tmn melati now ni ngan bal
bosan duk umah.
so gi sini online
aku perasan skang ni skil kekreatifan aku semakin berkurangan
sedih gak aku. skang tak de mase dah nak melukis, mendesign.
sibuk ngan keje je.
tapi ade satu skill ni aku rase aku semakin improve.
skill mencipta sajak... hehehe
fini dlu penah cakap aku patutnye kene jadi penulis lirik
hahahaha.. no komen bout that.
korang boleh tengok blog frenster aku yang dulu. banyak entry aku dalam bentuk sajak.
lagi satu skill aku yang makin improve, aku dah tak malu2 cam dulu lagi
bak kate toha.. malu taik kucing camtu.. hahaha
takla, samtimes klu mood aku tersangat2 la bagus, aku jadi macam tu.
aku nak upload gambar tapi tak leas so aku dah malas hahahahahaha
ok selamat hari raya sume orang
sape yang demam tu cepat2 sembuh
yang kene denggi tu minum2la sup ketam..
ditujukan khas untuk kawan aku sorang ni yang berdenggi skang
tatata

Jumaat, 5 Disember 2008

Don't Wanna Miss A Tthing

Zarith is jiwang karat right now
My x-bf looks like andy flop poppy.


A guy that i'm dating now looks like anuar zain with...

..... James's bad character plus.....


.... edward cullen's protective character.

How sweet it would be =))
Like muni's friend said " i want a guy with a vampire's heart"
am i getting one right now? =)
Zarith is jiwang karat right now
i dont wanna close my eye
i dont wanna fall asleep
coz i dont wanna miss a thing
as i feel your heart is close to mine
Zarith is jiwang karat right now

Khamis, 4 Disember 2008

Twilight

Smalam tengok muvi ngan muni and her officemate, lut,hafiz and mizi
twilight start kul 9.20..
hehehe.. tak tau nak cakap pe
i just that i have a crush with edward cullen weeee...


http://www.twilightthemovie.com/
Director: Catherine Hardwicke
Hero: Robert Pattison as Edward Cullen


Heroin: Kristen Stewart as Bella Swan



Villain: Cam Gegandet as James



I love this film although it is not what i'm expeceted.
Hero nye sangat hensem. tgk2 balik, rupe2nye die ni yang blakon as Celdric dalam Harry Porter.
2 watak yang sangat berbeza.
Heroinnye lak ssuai sgt ngan hero in terms of behavior.
Jalan crite best.but the climax is not really exciting.
Camera angle pun tak bape best.
if not i think this film same level ngan harry potter
sayang betul

yang penting aku suke heronye.
bad but sweet
emm btw, i always fall in love with bad guy..
don't know y..

aku bagi 3 bintang saja
and lagi gambar2 dari film ni.
yup lagi satu tempat nye cantik

The Cullen


The villains

Selasa, 2 Disember 2008

Untuk Perempuan

Tetiba aku rasa cam nak letak lirik lagu ni kat sini.
enough said, the lyrics say it all.
so ladies, jangan mengejar, jangan mencari.
jika betul cinta itu untuk mu,
dia akan datang kepadamu


Jangan mengejarnya
Jangan mencarinya
Dia yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatinya
Di hari yang tepat

Jangan mengejarku
Dan jangan mencariku
Aku yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatiku
Di hari yang tepat

Chorus:
Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Dia 'kan datang
Dan memungutmu ke hatinya yang terdalam
Bahkan dia takkan bertahan tanpamu

Sibukkan harimu
Jangan pikirkanku
Hadirnya 'kan menuntunku
Pulang kepadamu
Di hari yang tepat

Chorus:
Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Aku 'kan datang
Dan memungutmu ke hatiku yang terdalam
Bahkan ku takkan bertahan tanpamu
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang

whatever

aku kene tuka jadi petrophysicist and reservoir engineer jap.
nak kene buat water saturation. Blurr gilerr aku. azran dah la takde.
si A ni nak siap by this week gak. blurr blurr
dah la aku tengah bengong ngan sorang mamat ni
pushy lak tu mamat ni.
taktaula die ikhlas ke tak ngan aku ni
xbf aku cm jeles lak aku kawan ngan mamat ni
ingat aku tak jeles ke die nak kawen ngan org lain..
cop!!! memang dah merepek aku ni
daaa...

Jumaat, 28 November 2008

.........kerana hal yang sama...

mungkin kerana hal yang sama
aku buat camtu
mungkin kerana hal yang sama
aku jadi tiada perasaan

cinta
bukan boleh dipaksa dalam hati
kalau orang mahu memberi cinta pun
adakah benar-benar jujur
takkan perlu buktikan sesuatu dulu tanda kesetiaan

aku
ada orang memberi cinta
tapi aku tiada perasaan
namun kadangkala seperti mahu
itu lah yang tidak jujur

aku lagi
setia pula orangnya
jadi tak mahu terima tanpa periksa
sebaliknya pula terjadi tetapi
habis semua yang ku ada

itu semua kerana hal yang sama
yang mengecewakan
dah menghancurkan kebaikan aku

Rabu, 26 November 2008

TAG BY ALIZA

1. What is the most important thing in your life?
-How people accept me

2. What is the last thing that you bought with your own money?
-Kuat Harimau = sabun basuh kain

3. Where do you wish to get married?
-my parent's house = taman mewah ulu kinta

4. How old do you think you will be permanently owned by your love?
- but where is my love? selagi tak jumpa my love, mcm mane nak tau bile

5. Are you in love?
- ermm... byk minat kat org but not in love yet .. again

in process to accept other love

6. Name the latest book that you bought?
-Markus Zusak: the book thief

-Lsa Kleypas: seduce me at sunrise (historical romance)


7. What is your full name?
-Nor Zarith Sofia

8. Do you prefer your mother or father
-my mommy

9. Name a person that you really wish to meet in real life for the first time
-no one

10. Christina or Britney?
-christina...

11. Do you do your own laundry?
-yes, once or twice a week

12. The most exciting place you want to go?
-pulau2 di sabah

13. Hugs or kisses?
-hugs

14. Point out 5 things about the person who tagged you.
-Aliza : baru nak kenal rapat, my ofismate, reservoir engineer, blurr, blurr.. biar saye kenal aliza lagi rapat dulu ye

8 things I am passionate about: (in random order)
- history - especially world war ii and kesultanan melayu melaka

- writing poem

- colour - mix and match, art

- computer - editing picture, games (RPG, search and found, o2jam), short story, movie

- diet - want to lose weight --> 10kg

- hygiene - balik je dari keje trus basuh kaki, basuh tangan everytime nak pegang muka and makan

- perfume - right now have Ckin2u for her, l'autumnal and nina by nina ricci

- aromatherapy rite now using lampe berger aromatherapy - eucalyptus. sape2 rase nak try, let me know

8 things I say too often:
-sorry
-tumpang...
-ooops...
-ok.. ok..
-hai...
-ermmm
-pak...
- baekkk...


4 books I’ve read recently:
-Faizal Tehrani: Kekasih Sam Po Bo
-Corenelia Funke: Inkheart
-Markus Zusak: The Book Thief
- .....

8 songs I could listen to over and over again:
-dont want miss a thing by aerosmith
-fantazindy by o2jam??
-untuk perempuan by Sheila on 7
-ketidakwasan padaku by Sheila on 7
-can't take that by Mariah Carey (betulke tajukyne??emm)
-better man by robbie williams
-kurik kundi by Siti Nurhaliza
- Senja nan merah by ziana zain and awie

8 things I learnt last year:
- kat kl pun byk gak org guna ilmu

- keluar jalan sorang2

- internet banking

- o2jam

- rase tinggal menyewa

- ...

- ...

- ...

8 friends I choose to tag:
-....
-....
-ahya
-aleng
-bal
-emma
-afini
-syarafie

Jumaat, 21 November 2008

Mazen Kerbaj - blog drawing from Beirut<-- edited

I inspired by his work..
have opportunity to see his work at galery Petronas with Zack
we are very fortunate, because it is the last day of the exhibition
as we came back the next day to continue our adventure on Soraya's work, the Mazen Kerbaj works is already been put off


this is actually Soraya's work on self potrait. this potrait looks scarry to me
this one also soraya's work with zack in the pic.
to simplified things, see this website:
http://www.kerbaj.com/
thisis mazen kerbaj work. i only take one pic as the guard over there had warn me for not taking any pic
since i cant upload pic yet

but ya, orang yang jaga kat situ sangat garang

Khamis, 20 November 2008

Whatever

Movie to watch (maybe DVD)
1) James Bond – Quantum of solace
2) Madagascar 2
3) Budak Kelantan
4) Harry Porter (coming soon)
5) Inkheart (coming soon don’t know when)

Dah 3 bulan aku tak tengok wayang

Book to read
1) Inkspell (Cornelia Funke)
2) To Kill a Mockingbird (Harper Lee)
3) Kekasih Sam Po Bo (Faizal Tehrani)

DVD to watch
1) Daddy Long Leg
2) Elfen Lied
3) Perfumes of a murderer

What I want
1) hanging out with hann
2) hanging out with emma and bal
3) hanging out with my geophysics’s friends
4) karaoke
5) myvi se
6) nak kurus!! 10kg to go in 10 months … tik tok tik tok
7) broadband
8) new hobby – blogging -- mengubat hati yang luka <-- cehh
9) rindu O2jam
10) nak bli speaker

Whatever
1) bengong sket arini
2) mate saye pedih ade abuk kot kat contact lens
3) xleh jog arini, hujan
4) tgh tunggu nak lepak ngan zack

Selasa, 18 November 2008

marker did not tie with AI

yes yes understand
sambil memandang tempat lain
nanti aku jugak la yang menjadi mangsa
huhuhu

Jumaat, 14 November 2008

i'm not married.. Enough said.

why i want to write about this?

1st incidence
Zarith gave work related email to her teammate.
Then one of the TP (Technical Principle) reply, " Thanks Puan Zarith for your help"
i was like "what? am i looks old?"
Than other teammate repllied back " PAk ABC, bukan Puan Zarithla, cik Zarith lagi"
Fuhh...

2nd incidence
In PViC...
one oh my coursemate ask me, "Zarith ko dah kawin ke?"
I suprise, I said "Blumla, nape nampak cam aku dah kawin ke?"
his don't know what to said.

There were few more incindents that i cannot recalled..
So here, I want to announce that.
I'M NOT MARRIED YET!!!
full stop

But then, i wonder why. why they say i'm already married?
is it because what i'm wearing?
or because i'm fat?
or ...
emm I dont know?
care to comment?

p/s: excuse my english, in process to improve my english.

Ahad, 9 November 2008

jiwa kacau lagi


jiwa kacau lagi

apa harus ku lakukan
tuk mengubat luka ini

ku kecewa dan terbuang

Khamis, 30 Oktober 2008

Projek

What a dreaming teamleader...

Rabu, 29 Oktober 2008

Seandainya

Seandainya
kudapat memilih
Untuk tak pergi dan tetap di sini

Seandainya
aku bisa
Aku sanggup dan aku mampu

Ku yakin mahumu
Kau tahu maksudku
Iringi aku sayang

Aku pergi untukmu
Merangkai mimpi lewati waktu
Semua itu jalan kita
Tuk terus saling mencinta

Nantikan aku
Sambut tubuhku
Usap semua peluhku
Terus bersama selamanya

Sabtu, 25 Oktober 2008

Jika sudah

Jika sudah berpisah
perlukah kamu masih menghubunginya?
Jika sudah kamu tak diterima
perlukah kamu masih bersahabat dengannya?

Cinta itu masih terasa
Rindu itu masih didada
Tapi ketidakupayaan diri menghalang ikatan

Jika sudah ternyata
perlukah kamu masih mencintainya?
Jika sudah tertulis
perlukah kamu masih merinduinya?

Jumaat, 21 Mac 2008

............................Selamat Datang..............................

blog baru saya
boleh diakses di ofis
blog lama saya boleh diakses disini
http://myboringjournal.blog.friendster.com/
sila la tinggalkan pandangan atau pendapat
tidak mengapa jika hanya membaca
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...