Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 9 Disember 2008

Water saturation

Hari ni aku dengan jayanye habis men'study' paper pasal water saturation.. pening jugak aku tengok 'equation2' yang dah lama aku tinggalkan. yela dlu paper 210 pun aku dapat D je. nampak sungguh tak berbakat dalam 'equation2' ini.
maka kesimpulan yang aku dpat buat bahawa 'water saturation' ade bape method yang boleh digunakan. tapi yang aku baca is pasal cuddy method. agak simple tak payah guna core. just guna log water saturation and log porosity net. memanipulasikan dua2 bende ni, dapatla aku match water saturation yang aku manipulasi dengan water saturation log
equation yang penting:
BVW = porosity total * water saturation total. BVW stand for bulk volume of water
weee weee
yeay dah boleh jadi petrophysicist sekejap.
ok, next paper nak baca pasal core description lak..
tu la keje aku sebab taknak jumpa dr axxx.
ngeh ngeh ngeh
9 more days to Jakarta..

5 ulasan:

  1. wow!
    penuh input
    tp aku mcm takut je nk pahamkan water saturation tu

    wah!
    pegi indon!
    wuuu da lama aku x nek flight

    BalasPadam
  2. wuwuwu
    yang aku bace, method yang senang
    ade yang lagi complicated g water saturation wuwuwu

    hehehe, gi wedding ofismate aku kat jakarta.. wee weee...
    nak duit lebih.. nak shoping
    wuwuwuu
    siriesli aku tak suke naik flight...

    BalasPadam
  3. zarith ni nadz!!!!!

    huhu...takut nyer ngn water saturation...hoho..bole ajar skit?

    tp syarafie msti da teror tu...hahaha

    BalasPadam
  4. hoy nad
    hotak kamu

    ahahahaha

    suka suki je kata aku terror
    aku x g course sebulan lagi lah

    wakakakaka

    BalasPadam
  5. aku yang pegi kos ni pun takde blaja pasal water saturation..
    wewewewe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...