Halaman

Pengikut-pengikut

Ahad, 28 Disember 2008

jakarta - doktor - genting

akhirnya dapat jugak aku mengapdet blog ini setelah sekian lama laman web ini diblog di ofis
(itu tandanya jangan makan gaji buta)

Jakarta
- Tas n Sepatu
- Tanah Abang
- Cempaka Mas
- GRAND Indonesia
- Martha Tilaar Salon Day Spa
- Dewan Perwayangan (wedding Dewi)

Doktor
- Taman Melati
- Demam
- Blood Type
- Dr D'Adamo

Genting
- van vannette
- Tiket Hilang
- Hujan
- Ipoh

aku akan update sume tu dalam next entry. sebab skang ni takde gambar dalam pc.
Selamat Bercuti Semua

Rabu, 17 Disember 2008

Off To Jakarta

Aku akan senyap untuk seketika kerana aku dan ofismate  akan ke Jakarta esok untuk menghadiri perkahwinan sahabat kami,

Septiana Dewi Nungraeni yang akan bernikah pada pagi 20 dis 2008 dan malamnya pula akan diadakan majlis resepsi.



Cuba untuk mengpload gambar dewi seorang tapi tak kejumpaan. Ini je yang ada. Dewi adalah disebelah kanan and As adalah disebelah kiri.

Semua orang sudah tidak sabar-sabar untuk ke Jakarta esok.

Tadi pun tukar duit dapat rate yang ok.. 1 juta rupiah = 328 ringgit malaysia. Aku hanya tukar sebanyak 1.5 juta sahaja. Kawan-kawan yang lain adea tukar sampai 7 juta.

Harap-harap cukupla.. itu saja yang termampu..

Takpe takpe kumpul duit lagi nanti k zarith

11 jam lagi untuk berangkat ke Jakarta

Emo in a train

pagi-pagi lagi aku dah emo
naik putra lrt td, diri bersandar kat sebelah pintu
sampai kat wangsamaju biasalah ramai gile org masuk.
ade sorang laki ni diri depan aku.
tensen aku ngan laki duk pijak2 kaki aku. emo giler aku
sampai stesen mane tah, ramai lg org masuk. lagi sempit
yang laki ni pegang palang sebelah aku.
yang membuat kan aku emo, tangan die kene dada aku
bengang sungguh aku.
aku dah wat muka gilerr and tolak tangan die sket ngan tangan aku
sib baik a die prasan, klu tak aku dah sound die.
huhuh
sampai2 ofis, as usual cek email dlu. nasib baik aa ade email yang menggembirakan aku
turun a suhu emo aku
web ni yang membuatkan aku cool down
www.candidsyndrome.com
its photographer side..
gambar2nye tersangatlah cantik =)

lalalallala
24 hour lagi to jakarta..

Isnin, 15 Disember 2008

Memori Cinta Luka

sedih sebab sedar dipergunakan
sedih sebab aku tak dipertahankan
sedih ada orang ketiga diantara kami
memang ini memori cinta luka
ingat ingin mengingati yang baik2
namun bile dah tersurat
terasa ingin melupakan segalanya
memori cinta yang hanya
menghiris hati
bergenang air mata
memang ini memori cinta luka
memori yang tak perlu disimpan dalam hati
sedih keadaannya menjadi teruk
sedih begini rupanya kesudahan
memori cinta luka

The kiss of deaf

paham2 sendiri.. hati2 ye

Khamis, 11 Disember 2008

Are you emotional?

Am I emotional?
I tend to post my entry in poetry form when I am emotional.
Because I don’t want to break people’s heart
Sometimes when I’ve wrote something, I’ll will think twice whether to publish it or not. Usually I’ll not publish the entry.
Maybe when I am brave enough to show my emotion, I’ll publish it.
That’s why sometimes people say that I’m mysterious and ‘takde perasaan’.
Yes I’m afraid to show my emotion and I’m afraid to get response due to my emotion.
But I’m healing.
Healed to show my ‘emo’.

Which one my honest self?
In the blog, or in the real life?
it goes the same to all my friend who love blogging.
which one is your true self?

yes i've created another labels called 'emo'
and i will post all my 'emo' xxxxx under this label

Percaya pada kata hati

Ada seseorang suruh aku percaya pada kata hati
Tetapi bagaimana kalau kata hati itu sudah dipengaruhi oleh makhluk tuhan yang derhaka?

Kata hati pula seperti dicucuk-cucuk oleh kata nafsu
Kata nafsu kata jangan ikut kata hati
Kata nafsu
jadikan aku keras kepala
Tidak menerima takdir yang tersurat
Kata nafsu ingin kan aku memberontak
Kata hati tak mampu nak melawan

Bagaimana ya?
Jika seseorang itu sudah lakukan nya dahulu.
Mungkin aku percaya kata hati ku

Selasa, 9 Disember 2008

Water saturation

Hari ni aku dengan jayanye habis men'study' paper pasal water saturation.. pening jugak aku tengok 'equation2' yang dah lama aku tinggalkan. yela dlu paper 210 pun aku dapat D je. nampak sungguh tak berbakat dalam 'equation2' ini.
maka kesimpulan yang aku dpat buat bahawa 'water saturation' ade bape method yang boleh digunakan. tapi yang aku baca is pasal cuddy method. agak simple tak payah guna core. just guna log water saturation and log porosity net. memanipulasikan dua2 bende ni, dapatla aku match water saturation yang aku manipulasi dengan water saturation log
equation yang penting:
BVW = porosity total * water saturation total. BVW stand for bulk volume of water
weee weee
yeay dah boleh jadi petrophysicist sekejap.
ok, next paper nak baca pasal core description lak..
tu la keje aku sebab taknak jumpa dr axxx.
ngeh ngeh ngeh
9 more days to Jakarta..

Sabtu, 6 Disember 2008

Whatever lagi

blurr tapi nak conteng gak kat sini.
kat mcd tmn melati now ni ngan bal
bosan duk umah.
so gi sini online
aku perasan skang ni skil kekreatifan aku semakin berkurangan
sedih gak aku. skang tak de mase dah nak melukis, mendesign.
sibuk ngan keje je.
tapi ade satu skill ni aku rase aku semakin improve.
skill mencipta sajak... hehehe
fini dlu penah cakap aku patutnye kene jadi penulis lirik
hahahaha.. no komen bout that.
korang boleh tengok blog frenster aku yang dulu. banyak entry aku dalam bentuk sajak.
lagi satu skill aku yang makin improve, aku dah tak malu2 cam dulu lagi
bak kate toha.. malu taik kucing camtu.. hahaha
takla, samtimes klu mood aku tersangat2 la bagus, aku jadi macam tu.
aku nak upload gambar tapi tak leas so aku dah malas hahahahahaha
ok selamat hari raya sume orang
sape yang demam tu cepat2 sembuh
yang kene denggi tu minum2la sup ketam..
ditujukan khas untuk kawan aku sorang ni yang berdenggi skang
tatata

Jumaat, 5 Disember 2008

Don't Wanna Miss A Tthing

Zarith is jiwang karat right now
My x-bf looks like andy flop poppy.


A guy that i'm dating now looks like anuar zain with...

..... James's bad character plus.....


.... edward cullen's protective character.

How sweet it would be =))
Like muni's friend said " i want a guy with a vampire's heart"
am i getting one right now? =)
Zarith is jiwang karat right now
i dont wanna close my eye
i dont wanna fall asleep
coz i dont wanna miss a thing
as i feel your heart is close to mine
Zarith is jiwang karat right now

Khamis, 4 Disember 2008

Twilight

Smalam tengok muvi ngan muni and her officemate, lut,hafiz and mizi
twilight start kul 9.20..
hehehe.. tak tau nak cakap pe
i just that i have a crush with edward cullen weeee...


http://www.twilightthemovie.com/
Director: Catherine Hardwicke
Hero: Robert Pattison as Edward Cullen


Heroin: Kristen Stewart as Bella Swan



Villain: Cam Gegandet as James



I love this film although it is not what i'm expeceted.
Hero nye sangat hensem. tgk2 balik, rupe2nye die ni yang blakon as Celdric dalam Harry Porter.
2 watak yang sangat berbeza.
Heroinnye lak ssuai sgt ngan hero in terms of behavior.
Jalan crite best.but the climax is not really exciting.
Camera angle pun tak bape best.
if not i think this film same level ngan harry potter
sayang betul

yang penting aku suke heronye.
bad but sweet
emm btw, i always fall in love with bad guy..
don't know y..

aku bagi 3 bintang saja
and lagi gambar2 dari film ni.
yup lagi satu tempat nye cantik

The Cullen


The villains

Selasa, 2 Disember 2008

Untuk Perempuan

Tetiba aku rasa cam nak letak lirik lagu ni kat sini.
enough said, the lyrics say it all.
so ladies, jangan mengejar, jangan mencari.
jika betul cinta itu untuk mu,
dia akan datang kepadamu


Jangan mengejarnya
Jangan mencarinya
Dia yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatinya
Di hari yang tepat

Jangan mengejarku
Dan jangan mencariku
Aku yang 'kan menemukanmu
Kau mekar di hatiku
Di hari yang tepat

Chorus:
Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Dia 'kan datang
Dan memungutmu ke hatinya yang terdalam
Bahkan dia takkan bertahan tanpamu

Sibukkan harimu
Jangan pikirkanku
Hadirnya 'kan menuntunku
Pulang kepadamu
Di hari yang tepat

Chorus:
Tidaklah mawar hampiri kumbang
Bukanlah cinta bila kau kejar
Tenanglah tenang
Aku 'kan datang
Dan memungutmu ke hatiku yang terdalam
Bahkan ku takkan bertahan tanpamu
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang
Aku yang 'kan datangAku yang 'kan datang

whatever

aku kene tuka jadi petrophysicist and reservoir engineer jap.
nak kene buat water saturation. Blurr gilerr aku. azran dah la takde.
si A ni nak siap by this week gak. blurr blurr
dah la aku tengah bengong ngan sorang mamat ni
pushy lak tu mamat ni.
taktaula die ikhlas ke tak ngan aku ni
xbf aku cm jeles lak aku kawan ngan mamat ni
ingat aku tak jeles ke die nak kawen ngan org lain..
cop!!! memang dah merepek aku ni
daaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...