Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 18 Ogos 2009

Root Canal Treatment

semalam pegi klinik gigi dengan muni
kebetulan die ade appointment braces die
sajejela nak wat scaling and cek gusi
ble dentist cek, die ckp dua gigi depan aku dah mati
sebab tu gusi macam ade jerawat
bincang2 punye bincang dengan dentist tu
decide nak wat root canal for both teeth
sebab klu lambat buat,
lama-lama gigi akan darkening sbb dah takde saraf kat situ
the cost for root canal is rm350 per teeth
tak dapat la nak shopping duit bonus bulan ni

dentist tu drill 2 lubang kecik kat blakang gigi aku
suppose sakit ble drill tu, tapi aku tak rase ape2
(menunjukkan nerve aku kat situ dah tak berfungsi)
abis je drill, adela nanah kuar dgn bau nye yang tak best
pastu dentist tu bagi antibiotik and ponstans
lagi 4 hari kene pegi lagi untuk procedure seterusnye

balik je dari klinik
google pasal root canal ni
takut gak tengok procedure nye yang akan sakit
huhuhu wish me luck

2 ulasan:

  1. RCT!
    ye itu adalah horror. tp once da buatng akar, xde aaa sakit2 pasni
    huhuhu

    BalasPadam
  2. aku tak rase sakit pape pun..
    nampak sangat dah lame mati
    ko penah wat ek?
    esok baru nak pegi 2nd appointment

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...