Halaman

Pengikut-pengikut

Ahad, 9 Ogos 2009

weekend shopping spree

mungkin sebab emosi tengah terumbang-ambing, aku rase nak shopping je kejenye
dunno bape banyak duit aku abis

let see:
Sabtu
--> Pegi sogo and masjid jamek ngan bal
--> dapat heels carlo rino (20% diskaun)
--> dapat sling bag polo (40% diskaun)
--> tergugat gak tengok baju2 and pants yang sangat la murah, but tak beli sebb aku nak kurus dlu sket lg. klu aku bli skang, kompem nanti dah kurus tak pakai
so wat sementara aku pakai la baju2 sedia ade yang dah semakin loose ni
--> bal dapat gak handbag polo (70% diskaun) and jeans. bal tergugat jugak nak beli wedges carlo rino, tapi memandang kan budget tak cukup, reserve untuk next gaji
--> kat masjid jamek, dapat 5 helai shawl yang cantik2

ahad
--> gi time square ngan bal
--> plan nak potong rambutje, tapi tak tau camne aku leh amek pakej wat rebond, treatment, cut and wash by profesional hairstylist kat michael&guys
--> td aku browse, banyak gak komplen pasal michael&guys ni
--> takpe tunggu dan lihat bape lame rambut baru aku boleh bertahan ni
--> g pun dapat 51% diskaun kat situ. sila ke www.mystyle.com.my

so angarkan la sendiri.

aku tau aku terlebih belanje nih. tapi aku notis satu, aku berbelanje je kejenye sebab aku nak lupakan satu perkara ni or shud i say seseorang yang membuatkan aku angau. hahaha. hasilnye, inilah yang terjadi. huhuhu
tapi lepas berbelanja pun stil tak dapat lupakan sorang ni
camne ek.
tak suka, tak suka, tak suka macam ni
esok klu sempat, aku updet entry ni ngan gambar

5 ulasan:

  1. Hye zarith..
    In ma opinion.. zarith jadi mcm 'angau' sbb zarith dok teringat kat mamat ni kan..? Even kalo zarith bblanja sampai abes duit pon xkn dpt zarith lupekn die sbb ape yg zarith buat tu tidak mnyentuh pasal die pn..

    Kalo la mamat ni smmgnya pakwe zarith, buat kata putus..bincang dgn die ttg korg or..kalo zarith sememangnya da masak sgt ngn perangai die,zarith juz putuskan sahaja perhubungan korg..TETAPI! decide setelah pertimbangan yang secukupnya okk..... Dgn cara itu, zarith tidak lagi serba salah ttg hubungan korg tu. yg lepas tu lepas. Settle!

    Tp kalo ini melibatkan pihak ketiga yakni bknnya pakwe zarith.. Pn melibatkan serba salah dlm diri zarith lah yg mmbuatkan zarith jadi tidak senang dduk. serba salah tu mungkin sbb zarith dok perati die dari jauh.. tapi die? ade tau pasal zarith? dah macam zarith sorg2 je yg dok pk kan bnda tu tp x kemana2.. Di sebabkan aie xtau pihak mane yg terlibat ni..bape lama zarith kenal die...punca zarith suke kat die.. maka tpaksa lah aie cadangkan penyelesaian secara umum.. cube la tanya ttg die..kenali die betul2 sbb xguna angau kat org yg blom kenal lagi ni..wat sakit badan awk je..tah macmana org tu sbnrnya pn xtau..Hipokrit ni menda biasa k..so take note ek. Emmm..4 ur own sake,fikirkan yg berbaloi x zarith berkeadaan mcm skang ni di sebabkan die?? pada aie x..sbb zarith je yg ssh hati,die? zarith yg bagi arahan pada minda tu bkn emosi k.. kalo agak mcm hubungan antara zarith ngn die tu xde can nk di upgradekan lagi..usah pk lagi...tp kalo ade can..mulakan langkah,jgn gelojoh plak! haha.. sbb melalui langkah2 yg zarith aturkan nnti tu lah zarith akn dpt feedback yg lebiih kukuh samaada blh di truskan lg ke or just forget it! lps tu jgn kecewa plak.. life must go on rite.? kumbang bkn seko..mana bole kalo kite kate kite suka mamat tu semestinya dia jd pakwe kite..? kalo mcm tu ramai la suami siti nurhaliza n erra fazira.. hehe.. anggap la xde rezeki ek... mgkin takdir zarith utk org lain yg lbih baik dari mamat tu mane tau??
    Akhir kata.. Good Luck and stay calm ek..Fikir sblm bertindak.

    BalasPadam
  2. wah...zarith....aku tak kenal siapa 'Aie.CS'tp aku sangat la kagum komennya..wuwuuwu...

    "Hipokrit ni menda biasa k..." aku sangat setuju....

    zarith,i am not here to comment ur problem tp nak comment pasal ko dah berjaya mengkuruskan badan.sgtlah baguss!! jom kita sama2 diet lagi...yuhuu!!

    BalasPadam
  3. baru sempat bace komen

    aie --> sila baca entry bertarikh 24julai2009. ia adalah berkaitan dengan entry ini. n ceritanye sudah maju ke depan. apa kata kamu

    nisa --> hihihi, jom join saye jog 3 kali seminggu di klcc park =)

    BalasPadam
  4. anyway thank you for your advice aie. really appreciate it.

    BalasPadam
  5. Ok... aie da baca entry yg zarith maksudkan tu... Secara basic, mmg pown tu semua tactic bisnes je tuu...
    i got a bundle experience ttg tactic tu seme sbb ramai gile kawan buat..
    tp satu cara yg dapat tau betul ke xbetul ialah dgn menilai 'value of ur participation' tu dgn pulangan yg akan die dapat.. dah tentu zarith dah review business plan dia tu sblm zarith join kan... so, agak2 berbaloi x dgn cost yg dia keluarkan utk zarith tu dgn ape yg dia akn dpt nnti kalo zarith aktif dgn project die tu. walaubagaimana pn, utk sebarang cost yg dia keluarkan 'di dalam KL'.. itu tidak di ambil kira sama sekali ek. sbb dah mmg tanggungjawab dorg utk mmbawa ahli@downline@prospek jalan2 dgn dorg..sbb..kalo kebetulan ade perjumpaan dgn prospek lain,zarith kene blaja cmne nk convince org mcm die buat.. Lagipun,dlm bisnes dorg tu, Bjalan ke hulu ke hilir adlh bnda wajib sbb dorg bkn kene masuk ofis melainkan pegi stokis @ 'bilik gerakan' sekali sekala utk dgr ceramah motivasi or tunjuk muka kat budak2 baru masuk sambil menceritakan ttg kejayaan dorg...hehehe. this is not about his business tp korg kan... so zarith kene perhatikan ape yg dia buat kat zarith more than ape yg zarith pertikaikan dlm entry sblm ni..

    ape yg boleh aie kata utk entry sblm ni.. pasal gi kluang tu, mmg dia jz follow je kemana zarith pegi or dia jz anta zarith pastu die gi jumpe prospek lain..? then dia tahu x tujuan zarith gi kluang? kalo zarith ade ckp nk jmpe kawan, mybe dia pegi tu sbb nk attract kwn zarith masuk skali kalo ade peluang ke..? ssh gak nk ckp sbb xde details ttg ape jadi hari tu.. papepn. U noe wut happened rite? so..kene pk dalam lagi r... hehehehe. Gd Luck! :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...