Halaman

Pengikut-pengikut

Ahad, 8 November 2009

Diari Pengurusan Berat Badan 2

8 Nov 2009
Pagi tadi pergi ke Tasik Titiwangsa dengan Min. Kami bersenamrobik dan berjogging di sana. Tiap-tiap hari ahad memang ade senamrobik di sana dianjurkan oleh Majlis Kecergasan Malaysia. Seronok. Lepas bersenamrobik, saya berjoging. Tapi tak lama sebab terasa berdenyut kat perut sebelah kanan. Sudah lama saya tak rasa macamtu. Berjogging di Tasik Titiwangsa tidak sepenat berjogging di Taman KLCC. Taman KLCC lebih berbukit berbanding Tasik Titiwangsa.

Harini saya rasakan, sudah tiba masanya untuk saya ber'detox'. Simptom-simptom bahawa saya perlu ber'detox' sudah muncul. Mulut saya sudah mula berbau kurang menyenangkan, perut saya selalu rasa sebu, badan terasa lesu. Sebelum ini, saya ber'detox' dengan minum Cleanextea. Berkesan memang berkesan, rasanya pun saya suka. Tapi saya tak tahan asik perlu ke tandas je. Kalau tak kerja tak mengapa. Duduk dirumah, suka hatila mahu pergi tandas berapa kali pun. Tapi kalau dekat pejabat, takkan setiap setengah jam nak pergi tandas. Kerja pun tak jalan nanti. Jadi kali ini saya nak ber'detox' dengan cara luaran pula. Saya mahu pakai 'foot detox patch (FDP)'. Kalau kat Guardian dan Watson tu selalu yang jenama Kinohimitsu yang popular. Harganya pun mahal. FDP yang saya akan guna ni, saya beli 'online' di laman web WanitaMelayu. Harganya lebih murah sebab dijual dalam bentuk 'loose'. Harganya hanya RM1.50 sekeping. Murah kan? Klu beli banyak-banyak, lagi murah boleh dapat. Esok baru sampai FDP ni. Selepas saya pakai selama sebulan, saya beritahu hasilnya.

Harini, sudah masuk tiga hari saya terlupa makan lecithin. Saya cek dalam beg, rupa-rupanya saya tinggal kat ofis botol lecithin tu. Tak mengapala, esok makan balik. Lepas detox lagi bagusla penyerapan lecithin dalam badan saya. Setakat yang saya baca, lecithin ini tidak memberikan sebarang kesan sampingan. Lecithin ni juga digunakan untuk merawat pesakit Alzheimer. Namun, terdapat juga 'argument' yang menyatakan lecithin ini boleh menambah peratus lemak didalam badan. Takpe, selagi saya ikut cara makannya, diharapkan ia tidak menggemukkan saya =)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...