Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 18 Ogos 2009

Root Canal Treatment

semalam pegi klinik gigi dengan muni
kebetulan die ade appointment braces die
sajejela nak wat scaling and cek gusi
ble dentist cek, die ckp dua gigi depan aku dah mati
sebab tu gusi macam ade jerawat
bincang2 punye bincang dengan dentist tu
decide nak wat root canal for both teeth
sebab klu lambat buat,
lama-lama gigi akan darkening sbb dah takde saraf kat situ
the cost for root canal is rm350 per teeth
tak dapat la nak shopping duit bonus bulan ni

dentist tu drill 2 lubang kecik kat blakang gigi aku
suppose sakit ble drill tu, tapi aku tak rase ape2
(menunjukkan nerve aku kat situ dah tak berfungsi)
abis je drill, adela nanah kuar dgn bau nye yang tak best
pastu dentist tu bagi antibiotik and ponstans
lagi 4 hari kene pegi lagi untuk procedure seterusnye

balik je dari klinik
google pasal root canal ni
takut gak tengok procedure nye yang akan sakit
huhuhu wish me luck

Rabu, 12 Ogos 2009

lebih jauh

"klu tidak,
macam mane KITE nak gi lebih jauh kan?
betul tak?"

"nak gi jauh mane?
london ke?
bestnye gi sana"


senyap

"Back to school"

lega
kerana saya sudah dapat baju untuk dinner team building nanti
kat time square beli
pergi bersama ahya,as dan niza
nak tau baju ape?
kene tunggu entry seterusnya la ye =)

Ahad, 9 Ogos 2009

weekend shopping spree

mungkin sebab emosi tengah terumbang-ambing, aku rase nak shopping je kejenye
dunno bape banyak duit aku abis

let see:
Sabtu
--> Pegi sogo and masjid jamek ngan bal
--> dapat heels carlo rino (20% diskaun)
--> dapat sling bag polo (40% diskaun)
--> tergugat gak tengok baju2 and pants yang sangat la murah, but tak beli sebb aku nak kurus dlu sket lg. klu aku bli skang, kompem nanti dah kurus tak pakai
so wat sementara aku pakai la baju2 sedia ade yang dah semakin loose ni
--> bal dapat gak handbag polo (70% diskaun) and jeans. bal tergugat jugak nak beli wedges carlo rino, tapi memandang kan budget tak cukup, reserve untuk next gaji
--> kat masjid jamek, dapat 5 helai shawl yang cantik2

ahad
--> gi time square ngan bal
--> plan nak potong rambutje, tapi tak tau camne aku leh amek pakej wat rebond, treatment, cut and wash by profesional hairstylist kat michael&guys
--> td aku browse, banyak gak komplen pasal michael&guys ni
--> takpe tunggu dan lihat bape lame rambut baru aku boleh bertahan ni
--> g pun dapat 51% diskaun kat situ. sila ke www.mystyle.com.my

so angarkan la sendiri.

aku tau aku terlebih belanje nih. tapi aku notis satu, aku berbelanje je kejenye sebab aku nak lupakan satu perkara ni or shud i say seseorang yang membuatkan aku angau. hahaha. hasilnye, inilah yang terjadi. huhuhu
tapi lepas berbelanja pun stil tak dapat lupakan sorang ni
camne ek.
tak suka, tak suka, tak suka macam ni
esok klu sempat, aku updet entry ni ngan gambar

Selasa, 4 Ogos 2009

Kuih Raya untuk Dijual

my ofismet ade jual kuih raye
farhanna namenye
sape2 yang nak bli kuih raye dari die,
boleh tengook website ni
http://jasnorxclusive.blogspot.com/

=)

Isnin, 3 Ogos 2009

Sua Rasa and PC Fair

Sua Rasa
terserempak ngan ude kat booth upin ipin
mula2 aku ingat sape la minah ni yang duk lambai2 kat aku
bile aku tengok betul2, ude rupenye
sorry for not recognize you earlier
sbb mate ude dah kurang sepet hehehe

borong bli 4 helai selendang yang berharga rm10 setiap satu
tapi sebb bli 4, dapat harga RM35 sahaja =)
nyesal lak tak bli banyak lagi
sure akan dapat lagi murah

ayah nak wat celcom 1+5
main bulan2 bayar RM50
sub kene bayar RM5 bulan2
call and sms antara sub-sub dan main adalah free
call ke lain2 adalah 30 sen per minit
sms ke lain2 tak ingat pulak bape
jadi ayah jadi main
mak, aku, aniza and daus jadi sub

PC Fair at KLConvention Centre

sejak H1n1 merebak, ini 1st time aku pakai mask
sebab sudah tahu mesti akan bersesak2 gile
puas hati jugak sbb dapat apa yang nak

1) Transcend External Hardisk
~ shockproof, 2 year warranty, merah warnanye, ade button khas untuk save work
~ 320gig ~ offer price is RM250 but selepas tawar menawar, dapat harga RM243
~ jalan2 lagi terjumpa external yang sama yang berharga hanya RM239.. huhuhu
~ ade gak external 320 gig leh dapat dgn harga RM219, tapi tengok cm tak besh je

2) Digi Broadband
~ hanya coverage edge saje di kawasan umah aku, coverage 3G takde
~ tapi aku sign up je. ade trial untuk seminggu
~ nape? sebab coverage broadband seperate from coverage phone. jd expect coverage nye stable la. Maxis broadband memang sangat hampeh kat kawasan umah aku. Celcom broadband bagus kat tempat aku tp ntah tangan ni gatai nak try digi broadband hehe. Mungkin fobia sebab dulu pernah kene tipu dengan celcom ni. hihi
~ bayar RM100, dlm 7hari tak puas hati, pulangkan balik dapat balik RM90
~ if stay bulan2 bayar RM88. disebabkan aku dah bayar RM100. so the next month aku hanye perlu bayar lagi RM76
~ unlimited usage (yang ni lupa lak nak tanye sampai bile unlimited ussage ni, takpe guna and lihat je la hasilnye)
3) Speaker
~ dari gearbox
~harga RM29 ~ cute je
~ aniza blanja =)


yup, weekend yang best and memenatkan =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...