Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 20 Oktober 2009

Lecithin

Ia melarutkan lemak.
Adakah ia membantu dalam proses mengecilkan saiz badan?

Isnin, 19 Oktober 2009

Kekasih Lama

Khamis minggu lepas, saya jumpa kekasih lama
Kebetulan dia mahu ke Pulau Pinang menghadiri kursus belia
Tiketnya pukul 11malam
Dia ambil keputusan untuk berjumpa dengan saya
Pada waktu itu, saya di bilik simulasi
Niatnya mahu abiskan sebanyak kerja yang boleh
Tapi dia pula datang
Saya waktu itu pun teruja nak jumpa dia
Sudah hampir setahun tak jumpa dia

Nak tahu sesuatu?
Muka dia ada iras Anndy Flopp Poppy

Bila jumpa,
kekasih lama saya nampak lain
Hitam sebab berjemur kat kebun setiap hari
Dan juga kurus
Gaya nya masih sama seperti dulu
Gaya yang memang saya suka sampai sekarang
Yang lainnya sekarang, dia suka menyakat saya

Kenapa saya dengan dia berpisah?
Saya ada buat salah dulu
Dan dia tak boleh terima
Dia pun ada buat salah juga dulu
Tapi saya ok saja
Manusia, memang tak lepas dari buat salah
Disebabkan kesalahan itu,
Cintanya terhadap saya pudar
Berakhir dengan dia bermain kayu tiga dibelakang saya

Sekarang,
Saya dan dia hanya kawan biasa
Walau saya masih cintakan dia
Saya simpan saja
Tak guna untuk saya mengharap lagi

Ya hari itu,
Saya dan dia tengok wayang, makan,
Dan bersembang macam-macam
Saya dan dia berpisah di Putra LRT
Saya menuju ke Taman Melati
Dia menuju ke Masjid Jamek
Selamat Tinggal Kekasih Lama

My First Ride

terus bawak my saga kat lebuh raya dari KL ke Ipoh
off course aniza ada sebelah =P
saya bawak laju jugak la
range dalam 100 to 140 km per hour
seyes tak sedar terbawak laju
aniza la yang duk warning bile dah laju sangat
saye notice, bile saya press minyak lebihje
torque naik sampai 6
no wonder minyak makan banyak
kene ubah cara pemanduan ni
untuk jimat minyak, kene maintain torque under 4 should be ok
klu under 3 lagi la bagus..
saya bagi minum my saga Shell Super 95
Klu tak jumpa Shell, saye bagi je Primax 95
Expected 1st service minggu depan
dah 700++ km dah my saga berjalan
Saye tinggalkan my saga kat kampung
Bagi ayah guna
Nanti aniza cuti sem, lehla bawa datang sini balik

Selasa, 13 Oktober 2009

WTC

Baru amek keta tadi
Proton Saga SE 1.3
Warna Putih
=)

Isnin, 12 Oktober 2009

Hari ini di pejabat Episod 1

I sit in front of pc in the cold simulation room almost 9 hours today.
Teefa said I'm workaholic
No, I'm not workaholic
I just want my work to finish on time
or maybe a little bit of workaholic perhaps?
Erm I don't know.
Yup, my eyes feel stressed and tired due to that

******************************************
"Ko nak yang mane?"
"Teacher ke Engineer?"
"Of coursela engineer"
"Nak yang cantik ke cute?"
"Nak dua-dua"
"Susahla nakAlign Center dapat dua-dua, salah satu je cantik or cute"
"zarith ni kan ade comel pun comel, tak payah nak cari jauh-jauh"
"Jiran mane boleh"

eh eh, nape pulak tiba-tiba nama aku pulak yang disebut2?

Itulah karenah budak2 bilik simulasi yang terlampau banyak sangat keje.
Tapi hakikatye, aku ada minat dua orang budak ofis aku.

**************************************************
"How was your work Zarith?"
"ok"
"Are you learning?"
"Yup of course I"m learning"

Tiba-tiba die tengok handset aku

"Girls always like to decorate things"
"How do you put that?"
"Open the back cover and put it"

Tak de mood nak layan team leader aku ni sebab mata dah pedih

p/s: itu sebabla blog ini adalah private =P

p/s lagi: my team leader is an iranian. Haruslah aku terkedek-kedek speaking

i'm excited!! =)

akan dapat kereta esok
wonder what is the plat number...
erm WTC _ _ _ _
i know i'm very excited
for the next few months or few years, there would be more entry about my car..
hehehe

Isnin, 5 Oktober 2009

blog=duit

saja-saja browse pasal Saga SE
termasukla satu blog ni
dia dapat 7000 ringgit hanya dengan berblog
aku nak blajarla macamane.

Khamis, 1 Oktober 2009

Life as it is

banyak mahu dikatakan
terlalu banyak sehingga terbang melayang semua yang ingin dikatakan
apa-apa yang masih tinggal, tidak melayang, akan kucoretkan kali ini
*************************************************
sekarang masih bulan raya
masih sempat kuucapkan lagi kata keramat ini bukan?
selamat hari raya sahabat-sahabat ku
maafkan segala kesalahan ku
maafkan segala kesalahan zahir dan kesalahan batinku terhadap semua
terima kasih sahabat-sahabatku yang memberi ucapan selamat melalui sms
maaf, satu mesej pun tidak ku balas
namun aku hargai semua ucapan kalian
selamat menghadiri rumah berbuka
selamat berpuasa nam
*********************************************************************
aku ingin belajar tentang kereta
aku mahu bila aku sudah punya kereta
aku tahu semua hal tentang keretaku
kenapa keretaku begini
kenapa keretaku begitu
sudah tentu aku kene mahir bawa kereta
tapi tanpa kereta, bagaimana mahu mahir bukan?
tak mengapa bila sudah berkereta,
tentunya perlahan-lahan aku akan mahir
sebulan lagi masa untuk dinanti
********************************************
kesunyian itu memeritkan
itu masih tidak mengapa
kesunyian itu bertambah perit
bila orang yang disayangi
orang yang dicintai
tidak mempedulikanmu
hendak dihubungi sukar
cobaan hubungan jauh
mungkin sepatutnya aku mengubah angin
tidak mengejar lagi cinta yang tidak pasti
tidak menggapai lagi masa depan yang samar
hati ku terlalu baik hingga ia memakan diriku
terlalu baik hingga tak mampu melukai orang lain
mungkin lebih sepatutnya aku lupakan segalanya
************************************************
selalu orang itu
ingin ceritakan segalanya kepadaku
ingin pendapat ku
apa yang sesuai untuk nya
ya aku melayan dengan bagus sekali
namun bila sebaliknya
orang itu seperti tidak mahu melayan
tidak mahu memberi pendapat
apa yang sesuai untuk ku
malah tinggalkan aku keseorangan membuat keputusan
sungguh aku kecewa
sungguh aku sedih
**************************************************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...