Halaman

Pengikut-pengikut

Ahad, 8 Ogos 2010

Lelaki Ep1 - being stalk and being blurr

Situasi 1
"Hai!!"
"Eh hai!!!" sambil tersenyum kambing aku
Pagi-pagi dah ada orang menggembirakan hati aku =)

Situasi 2
Perbualan telefon
"Ada vacancy tak?"
"Hantar je la resume, saya boleh antarkan. Nape?"dah tak kerja kat tempat lama kah?"
"Bukan vacancy tu, vacancy lain"
"Vacancy lain? Tak paham. Vacancy ape?" Aku blurr. Lama-lama baru aku tahu vacancy apa.

Bersambung dengan berbalas mesej
"Kalau nak serius kawan dengan zarith bolehke?
"Kan ke kite memang kawan?"
"Haa.. kita kwn. Lupa"
Kalau setakat nak kawan serius sebab baru lepas putus cinta. Tak payahlah. Aku bukannya anak patung bila kau tak ada orang lain

Situasi 3
Hari sebelumnya dalam perjalanan pulang ke kereta
Kenapa kete pak arab ni jalan slow gile nih?
Lebih perlahan dari kelajuan aku berjalan.
Kereta pak arab tu kemudian selari dengan aku berjalan.
Pak arab tu duk pandang-pandangje  aku.
Lama pulak tu. Sampai aku sampai ke kereta aku, baru die blah.

Hari kejadian, juga dalam perjalanan pulang ke kereta
Aku berjalan seperti biasa ke kereta.
Kemudian ade seorang pak arab ni tegur aku dengan berbahasa melayu.
"Apa khabar?"
"Baik?" Waktu tu aku tak perasan yang tu adalah pak arab semalam
"Student?"
"No, working"
"What ur name?"
"Sofea"
"Sofea. Sofea you are beautiful"
"hahaha, thank you"
Aku dah rasa lain macam. Waktu tu aku baru sedar yang tu pak arab semalam. Apa aku nak buat ni?
"Are you married?"
"No, I'm still young"
"Can I be your husband?"
"No!!! Ok Bye!!"
Takut ok.
Kat mane aku nak parking kete nak gi keje pas ni? Pak arab tu dah tahu kete aku. Huhuhuhu
Kene parking terminal putra pulak la pas ni atau jalan kaki je. huhuhu
Takut!!!!!

p/s: kejadian-kejadian di atas telah dipendekkan. Sepatutnya perbualan situasi 2 dan 3 adalah lebih panjang.

3 ulasan:

  1. weh pak arab tu da lame ushar ko tue..weehuu

    BalasPadam
  2. eyy.. takutnyerr.. pak arab tu stalk ko lg ke?

    BalasPadam
  3. takut gilerrr... tapi aku dah tak nampak dah pak arab tu
    lega

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...