Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 12 Oktober 2010

Ada Apa Dengan "Relationship Status" FACEBOOK

Facebook dihuruf besarkan kerana kadang-kadang "Relationship Status" disitu tidak menggambarkan "relationship status" yang benar.

Kenapa? Mari kita lihat.

SINGLE
memang betul-betul single. tiada hubungan istimewa dengan sesiapa
atau
ada hubungan dengan seseorang. Tetapi sebab tidak pasti tentang hubungan itu (betulke aku nak serius dengan dia ni?). mereka lebih senang letak sebagai single
atau
dirinya perasan dirinya masih single. Jadi bolehla dia nak gatal-gatal lagi dengan oran lain.
atau
dirinya tidak mahu orang lain tahu statusnya. Nak biarkan orang tertanya-tanya

IN A RELATIONSHIP/ENGAGED/MARRIED dan sewaktu dengannya
komited dan ingin orang tahu dia sekarang ada seseorang
atau
sebenarnya dia single lagi. Tapi sebab dia taknak orang lain kacau dia, dia buat lah status macam tu
atau
memang sudah ada seseorang dan sebagai pernyataan bahawa dia hanya setia pada seorang dan tak cari lain dah.

Ini interpretasi aku je. Korang mungkin ada interpretasi yang lain tentang status hubungan korang sendiri. Owh lagi satu

ITS COMPLICATED
sudah terang-terang hubungan kamu ada masalah
atau
kamu suka seseorang tapi kamu tak tahu orang tu suka kamu atau tidak
atau
kamu ada hubungan dengan suami/isteri orang, kekasih orang, cinta yang terlarang dan yang sewaktunya.

As for me? =)

2 ulasan:

  1. saye punye kes mmg its complicated! semua skali ada dalam tu :)

    BalasPadam
  2. chaiyok aleng.
    Just ingat ajal. dan jodoh tu di tangan tuhan
    Sudah tiba masanya ko buat solat istikharah supaya tidak terus complicated macamni.
    Insyaallah Allah akan tunjukkan jalan.
    Amin

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...