Halaman

Pengikut-pengikut

Selasa, 21 Disember 2010

Malu ke?

Lama sungguh aku tidak tidur awal. Semalam entah macamana sebelum pukul 10 aku dah tido. Langsung tak jumpa housemate aku semalam.

Ceritanya adalah tentang rasa malu. Korang malu tak kalau kau masih lagi pakai handset 3310?
 Ye la zaman sekarang ni, semua handset canggih-canggih. Blackberry, iPhone, Galaxy dan ntah apa-apa lagi. Bagi aku, aku tak kisah pun kalau masih pakai handset 3310. Apa yang nak dimalukan. Orang lain handset canggih-canggih, pedulilakan.

Korang malu tak kalau korang pakai handbag or kasut yang takde brand? Kalau boleh taknak tunjuk nama brand tuh. Owh, aku tak peduli, as long as cantik, ada brand atau takda brand aku tak peduli. Yang penting aku suka.

Lantaklah orang nak kata aku ni tak technology updateke, kuno ke, kekampungan ke, aku tak peduli. Eh eh lagipun memang aku datang dari kampung pun. Buat pe nak malu dengan asal usul sendirikan. Kalau aku macam rusa masuk kampung pun, peduli apa aku. Owh my ignorance about my lifestyle now..... shooooohhhh.. shoooooohhhhh go away. Please save me from being orang OVER kebandaran. Been kebandaran is ok. But not over kebandaran sampai lupa asal usul ko. Sampai ko malu sebab ko pakai handbag takde brand. Sampai ko leh tanye kawan ko, "eh ko pakai handbag brand ape tu? tak penah dengar pun. Handbag pasar malam ek?" Hey, ko takda hak nak menjatuhkan orang lain ok. Kalau ko pakai barang branded pun atas duit orang lain, apa klassss. Kau pun papa kedana jugak. Eh eh ko je yang papa kedana, aku kaya-raya. AMIN!!!! Kau nak jadi pisau cukur, lantak ko lah. Owh aku teringat cerita pisau cukur. Sangat best cerita itu.

Cerita pasal kasut, banyak sungguh kasut aku rupanya..... @__*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...