Halaman

Pengikut-pengikut

Rabu, 26 Mei 2010

Senyap

Senyap seketika kerana broadband digi saya tiada bersama saya.

Jumaat, 21 Mei 2010

Hari ini di pejabat Episod 2

a: "Sapa yang nak ajak ko kawen ni? bagitau aku. Boleh aku lepuk budak tu"
b: "Eh bukan ko ke yang ajak aku kawin? Buat-buat tak tau pulak"

takde sesiapa yang ajak saya kawin, orang tu ugut nak kawin dengan orang lain, pergilah saya bukannya satu pilihan. Hey never  allow someone to be your priority while allowing yourself to be their option. You are not an option ok!!!


Tempat saya bekerja sekarang. Harini PC perlahan pula. Run job pun terkedek-kedek. Klik satu benda nak display pun terkedek-kedek. Haishh sabar je la. Result permeability nampak dah cantik. PC pula terkedek-kedek macam kura-kura. Haish..... Tapi kura-kura terkedek-kedek pun bijak. Harap bijak la PC ini juga

Mode: Mahu balik Ipoh esok.

Khamis, 20 Mei 2010

Because I am A Girl - Kiss

p/s: just found this music video with the English translation. The Korean lyric is slightly different from the english lyric.

I will always cry when I see this video clip



The guy's words on the final part of the song:
There is a girl I am in love with. I may not be able to be with her anymore. But I am still in love with her


Then I found the english version of this song



1) I just can't understand the ways
   Of all the men and their mistakes
   You give them all your heart
   And then they rip it all away

2) You told me how much yoe loved me
    And how our love was meant to be
   And I belive in you
   That you will set me free

3) You should've have just told me the truth
    That I wasn't the girl for you
    Still, I didn't have a clue
    So my heart depended on you.... whoaa

4) Although I'll say I hate you now
    Though I'll shout and curse you out
    I'll always have love for you
   Because I am a girl

5) Been told a man will leave you cold
    Get sick of you and bored
    I know that it's no lie
    I gave my all stil I just cry

6) Never again will i be fooled
    To give my all when nothing true
    I wont be played again
    But I will fall in love again

    Repeat 3 and 4

7) I loved you so
    Now you leave me in the cold
    How could this be
    I thought that you'd only love me

8) Into the night
    I will pray that you're alright
    You hurt me so
    I just can't let you go

9) You took advantage of my willingness
    To do anything for love
    Now I'm the only one in pain
    Will you please take it all away

10) Never thought born being a girl
     How I can love you and be burned
     and now i will build a wall
     To never get torn again

    Repeat 4

And I wonder how this lyric related to the video clip. Anyhow, I still enjoy this song very much (lagu melayan perasaan =) )

I was shot at roadblock

Sila baca dulu



1. Berantaikan. Jika at first place, orang itu tidak lari. Orang itu tak akan ditembak. Antara kena saman dan kena tembak mana lagi bahaya dan merugikan.

2. Jika kamu polis, dan kamu lihat orang itu lari. Apa dalam fikiran kamu?
Pertama: "Kenapa dia lari? Mesti orang ni buat jenayah ni" (Walaupun sebenarnya orang itu tak buat jenayah. Habistu kenapa lari kalau tak buat jenayah? Owh lupa dia buat salah, takda roadtax. Mungkin boleh masukkan kot roadtax mati dikira jenayah, baru boleh orang takut dan melarikan diri dari roadblock)
Kedua: "Kenapa dia lari? Mesti roadtax dah mati ni"
Bagi saya, mest ingat orang ni ada buat jenayah (sebab kereta). Selalu motor tu boleh tau sangatla kenapa lari sebab banyak orang bawa motor takde lesen dan takde roadtax (tak pernah dengar lagi orang yang bawa moto lari dari polis ditembak, cuma kemalangan banyakla dengar). Lagi sekali, mana lagi rugi? Kena saman atau kemalangan sebab cuba lari dari roadblock.

3. Berantaikan, jika orang itu tidak buat kesalahan, takdala polis buat kesalahan juga  (pada pandangan orag ramai). Padahal polis itu hanya menjalankan tanggungjawabnya.


4. Saya tak tahu tindakan polis melepaskan tembakan salah atau betul. Saya tak tahu apa prosedur polis jika kejadian seperti ini berlaku

Kesimpulannya: Tak payahla lari kalau ada roadblock. Lagi-lagi kalau bawa kereta. Nanti disyaki ada buat jenayah. Apa yang nak ditakutkan sangat untuk tidak lari?Kene saman je. Duit boleh dicari, nyawa tak boleh dicari.


ps: Tahukah anda? Dulu bawa basikal pun kena ada lesen tau
ps 2: Polis manusia biasa jugak, manusia biasa tak lari dari kesilapan. Ada jugak yang baik, ada jugak yang jahat. Macam doktor jugak ada yang baik, ada yang jahat. Macam cikgu jugak, ada yang baik ada yang jahat. Jangan disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga

Apa-apa pun hidup polis!!!!!

Rabu, 19 Mei 2010

Lagenda Budak Setan - Ahadiat Akashah

Korang masih ingat tak buku cerita ini?


Sesiapa tak ingat, maknanya korang _ _ _ _  _ _ _ _   _ _ _ _ _ ( isi tempat kosong dan ikut gaya P.Ramlee bercakap) huahuahua =)

Saya rasa ini adalah novel yang paling popular sekali sewaktu saya di sekolah dulu. Sehingga ramai kawan-kawan book after untuk baca novel ni. Apa yang best sangat novel ni? Haaa, korang kena baca sendirilah, nanti dah cerita tak seronok pula.

Sesiapa yang dah baca, kena baca lagi sekali ni. Yela untuk refresh cerita ni sebelum filem Lagenda Budak Setan keluar kat wayang. Weehuuuu, cepat-cepat serbu kedai buku sebelum stok habis!!!!! =D



Tengok trailer macam dah masyuk. Boleh lawan novel atau tak filem ni? Tunggu dan lihat. Jangan lupa serbu pawagam berhampiran korang 3 Jun ini untuk tayangan pertama cerita ini! Dan jangan lupa bawa tisu banyak-banyak ok. Kot kot meleleh air mata korang nanti. hihihihi.

Selasa, 18 Mei 2010

Finally - Fergie


Finally
Ever since I was a baby girl 
I had a dream 
Cinderella theme 
Crazy as it seems 
Always knew that deep inside 
that there would come that day 
But I would have to wait 
make so many mistakes 
I couldn't comprehend 
as I watched it unfold 
This classic story told 
I left it in the cold 
Walking through unopen doors 
that led me back to you 
Each one unlocking more of the truth 

I finally stopped tripping on my youth 
I finally got lost inside of you 
I finally know 
I needed to grow 
And finally my mate 
has met my soul 

Finally 
Now my destiny can begin 
Though we will have our differences 
Something strange and new 
was happening 
Finally 
Now my life doesn't seem so bad 
It's the best that I've ever had 
Gave my love to him finally 

I remember the beginning you already knew 
I acted like a fool 
Just trying to be cool 
Fronting like it didn't matter 
I just ran away 
Put on another face 
Was lost in my own space 
Found what it's like to hurt selfishly 
I was scared to give up me 
Afraid to just believe 
I was in a jealous, 
Insecure, 
Pathetic place 
Stumbled through the mess that I have made 

Finally got out of my own way 
I finally started living for today 
I finally know 
I needed to grow 
Finally my mate has met my soul 

Finally 
Now my destiny can begin 
Though we will have our differences 
Something strange and new was happening 
Finally 
Now my life doesn't seem so bad 
It's the best that I've ever had 
Gave my love to him finally 

Finally, 
Finally 

Finally 
Now my destiny can begin 
Though we will have our differences 
Something beautiful 
Was happening, 
Happening 
Finally 
Now my life doesn't seem so bad 
It's the best that I've ever had 
Gave my love to him finally 

Ohhhhhhh, 
Finally, Finally, 
Finally


Bilalah finally saya ye. whateva pun lagu ni really make me calm =)

Ahad, 16 Mei 2010

Template Blog

Jika kamu perasan, templat blog saya asyik berubah sahaja. Susunan blog saya pun dah tak teratur. Tengah cari latar belakang blog yang baru. Sebabtu asyik berubah je templatnya. Selain pyzam.com, kat mana lagi saya boleh dapatkan templat blog yang cantik-cantik?

Sabtu, 15 Mei 2010

Cuti-cuti Malaysia: Langkawi


Minggu lepas pergi Langkawi dengan keluarga. Seronok

8 May 2010
Kami bertolak kira-kira pukul 5 petang dari Ipoh. Sampai di Bertam, Kepala Batas, kami sekeluarga singgah rumah along untuk berehat. Malam tu makan kari kepala ikan kat restoran kawasan Bertam. 

9 May 2010

Dalam pukul 2 pagi bergerak semula sehingga sampai ke Kuala Perlis. Sampai Kuala Perlis dalam pukul 4 pagi. Jadi kitorang tunggulah kat jeti Kuala Perlis sampai kaunter tiket buka pada pukul 6 pagi. Waktu tu berapa kali saya gi tandas pun tak taula. Kena cirit-birit yang sangat teruk. Tak taula sebab makan kari kepala ikan semalam kah. Tapi, orang lain tak sakit pulak perut. huhuhu.

Kat jeti Kuala Perlis ni boleh parking kereta dengan kadar RM10 setiap hari. Bolehlah pilih parking mana-mana yang selesa. Harga feri ke Pulau Langkawi adalah RM13  seorang. Kitorang ambil feri yang paling awal pukul 7 pagi. Hari pun masih gelap masa kitorang naik feri.


Sampai je kat Jeti Pulau Langkawi, ayah cari kereta sewa. Jumpalah kaunter ni. Ayah sewa Vannete dengan harga RM200 untuk tiga hari. Kakak kaunter tu siap promot tiket  kereta kabel RM14. Harga biasa RM15. Jadi kitorang terus beli tiket kat kaunter tu. Lagi murah, sampai kat kereta kabel terus tukar tiket je. Kakak tu pun ada promot pakej lain. Pakej ke Pulau Payar RM95. Tapi kitorang pilih untuk tak ambil lagi pakej tu.

Kereta Kabel dan Oriental Village 


Destinasi pertama kitorang. Panas ok. Tapi teruja. Sampai sahaja terus naik kereta kabel. Seronok sebab tak ramai orang dan tak perlu beratur untuk beli tiket.

Sepanjang perjalanan naik, boleh nampak telaga tujuh. Tapi air dah hampir kering kat situ. Masa kali pertama pergi Langkawi, konon nak pergi Telaga Tujuh, tapi sekerat jalan je sebab mak tak larat nak naik. Dah sampai atas, apa lagi, bergambar-gambar, mendaki dan menuruni tangga. Stamina kena kuat juga ni, kalau tak semput. 


AB Motel vs Malibest Resort


Kitorang dah tempah bilik keluarga kat AB Motel. Aniza bagi salam kat receptionist, tapi salam tak berjawab. Tanya kami dah tempah bilik semua. TAPI, boleh tak makcik tu (dipercayai pemilik motel ni) dengan tiada adabnya tanya balik bilik apa yang kitorang tempah. Mak cakap balik dah tempah takkan la tak tahu. Punya kurang ajarnya, cakap macam nak menengking orang kata takda bilik famili. Kalau nak, kena tempah dua bilik. Semua orang tercengang dan berapi. Hai, masa mak telefon tempah, beria kata ada dan boleh muat 6 orang. Lepas kitorang tanya, ada orang putih tanya makcik tu, elok pulak dia layan. Owh pilih kasih ya makcik. Dengan ini saya blacklist AB MOTEL ni. Ingat takda tempat lain kitorang boleh tinggal ke?Sepanjang Pantai Chenang tu banyak lagi motel, resort, dan hotel pilihla mana suka. Akhirnya kitorang check-in kat Malibest Resort. Walaupun dapat check-in lambat, dalam pukul 3 lebih, (sebab bilik kitorang tak siap kemas lagi, sebab orang duk bilik tu check-out lambat dan sebab orang yang check-out tu telah mengotorkan bilik itu dan merosakkan alat elektrik dalam bilik itu) tapi berpuas hatila dengan bilik famili yang luas. Harga bilik famili RM150 semalam (dekat dengan pantai) dan RM120 semalam (jauh sikit dari pantai).


10 May 2010

Kitorang ambil pakej Island Hoping (Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar dan Pulau Beras Basah) dengan harga RM35 seorang dan pick-up dari resort. Sepanjang Pantai Chenang ni, banyak kauter-kaunter yang tawarkan pakej-pakej aktiviti. Pilihla mana ang korang suka.

Pulau Dayang Bunting

Kat sini terletaknya Tasik Dayang Bunting. Dipercayai sesiapa yang susah dapat anak dan datang kesini mandi dan minum air tasik ini, ada harapan untuk mengandung (Sila baca disini tentang sejarah tasik ini). Aktiviti disini, boleh berenang, main kayak, kayuh bot itik, spa kaki ikan keli. Owh semasa mendaki ke tasik, berhati-hati dengan monyet disitu ya =) 


Pulau Singa Besar

Wah banyak sangat burung helang kat sini. Kalau ada kamera DSLR cantiklah tangkap gambar. Helang kat sini dah moden, tak makan ikan, diorang makan kulit ayam. Kenapa ya terlalu banyak helang di sini? Seronok tengok helang-helang ni sambar makanan dari air

Pulau Beras Basah



Kota Mahsuri dan Pusat Kraf

Destinasi seterusnya, Kota Mahsuri!!! Disini lah terletaknya makam mahsuri, telaga mahsuri, muzium, mini zoo dan macam-macam lagi. Tiket masuk berharga 5 ringgit seorang. Seronok baca sejarah kisah Mahsuri (Saya memang suka sejarah dari dulu lagi =))


Lepas Kota Mahsuri, kononnya nak tengok pameran tekstil kat Pusat Kraf, tapi kitorang sampai kat sana dekat pukul 5. Sempat jalan kejap ja.

Banana Boat @ Pantai Chenang

Sempat jugak naik banana boat sambil melihat matahari terbenam. RM60 satu boat. Tapi sebab kitorang 4 orang je yang naik orang banana boat bagi diskaun RM50.


11 May 2010
Pulau Payar Marine Park

Highlight percutian kami. Snorkerling kat Pulau Payar. Harga pakej RM100 seorang dan pickup dari hotel. Perjalanan menggunakan feri mengambil masa selama sejam. Feri ni ada tiga tingkat. Jadi, sesiapa yang nak berjemur dan udara segar bolehla naik tingkat atas? Kat pulau ni tiada bekalan air tawar. Tandas dan tempat mandi awam pun guna air laut. Air laut kat sini memang sangat jernih. Dari atas pun boleh nampak ikan dan batu karang. 






Lihat apa yang kami jumpa. Gamat, ikan buntal, tiram, ikan (sudah tentulah =P), telur ikan dan nemo!!!!!! =) Owh anak ikan yu pun banyak kat sini =)

Membeli-belah di Pekan Kuah

Malamnya, ke pekan Kuah membeli-belah. Kitorang prefer membeli-belah di kedah Hj Ismail Group sebab banyak pilihan. Seronok mencuci mata kat kedai ni

12 May 2010

Hari terakhir kami. Jalan-jalan di Dataran Helang dan Jety Point =)

Selamat sampai di Jeti Kuala Perlis. Seronok. Rasa nak pergi lagi sebab ada lagi aktiviti yang tak sempat nak buat macam masuk gua, mangrove cruise dan lain-lain.


Saya makin sukalah aktiviti snorkeling. First time snorkeling kat Pulau Pangkor tahun lepas. Lepas tu kat Krabi, Thailand. Ras teringin pulak nak ambil kelas berenang dan Kelas Diving. Baru lagi seronok tengok ikan dan batu karang. Budak-budak DGA dah nak mula kelas renang diorang Isnin ni. Huhuhuhu. Overall memang sangat seronok. Lepas ni, Sandakan pula !!!! =)

Selasa, 4 Mei 2010

Being Single

After a long time being in heartbroken mode.
Now I feel very happy to be single.

I've learn not to force myself hard to the thing that I will never get.
Because when I force myself hard, than thats when I feel really down, upset and heartbroken.

Theres nothing wrong to be single.
As long as I know how to cope with singleness. =P

Isnin, 3 Mei 2010

O2jam

I use to play this online game but somehow the game is down. I don't know why, maybe someone had hack this game. This game is very popular that time. They even have O2jam world championship for this game. 





In searching to play O2jam again(actually in hoping that the O2jam is relaunch), I came across this website. O2mania the offline version of O2jam!!!! yeay yeay yeay yeay!!!!! You can download the O2mania through that website. The song pack? click here. O2mania is not very fun compare to O2jam. Why? In O2jam we can compete with other O2jammer around the world. So we know which level are we compare to other O2jammer. Plus we have a character in there that we can dress up. 


Some of my favorite song: cannon, indentity part 2, brahms, fantazindy, kan kan, puberty, V3, fur elise, fly magpie. Actually i've all the O2jam song downloaded from imeem. 


Yeay wanna sharpen my skill again =))


p/s: i dont know why i can't embed youtube video here. so theres go so many link in this post =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...