Halaman

Pengikut-pengikut

Sabtu, 24 Julai 2010

Pendek

Krisis status melanda. Sukar pulak nak terima kalau status berubah
Jadi buat takde semangat nak update blog

Rabu, 7 Julai 2010

Penjara Pudu dirobohkan

Sedang-sedang blogwalking, aku terjumpa satu blog ni cerita pasal Penjara Pudu.

Menarik. Sekarang penjara pudu hendak dirobohkan. Selalu je lalu depan tembok penjara pudu ni nak ke Time Square. Dah roboh penjara pudu ni, boleh lagi ke lalu jalan kaki kat situ?(Tiba-tiba aku rindu bau time square, hehehe). Dengan traktor semuanya?

Tentu keputusan sukar dibuat oleh kerajaan. Nak robohkan atau tidak. Aku yang tak tahu menahu sangat jalan disitu dan asal-usul cadangan itu, boleh komen sikit jelakan. Jalan kat situ memang sesak, haruslah kot besarkan jalan disitu. Tapi aku tak berapa setuju kalau nak bina bangunan baru kat situ. Nanti jadi sesak gak jalan di situ walaupun dah dibesarkan. Kalau nak roboh pun, tinggalkanlah sedikit tembok atau pintu gerbang atau bilik terakhir untuk tatapan generasi akan datang. Sekurang-kurangnya mereka tahu la apakah itu Penjara Pudu. Dulu masa berjalan nak ke Time Square, naklah ambil gambar kat pintu gerbang penjara pudu tu. Tapi pengawal kat dalam tu tak bagi kita orang ambil gambar kat pintu gerbang tu. Kenapa ya?

Tahu jugaklah aku sejarah penjara ni sikit-sikit lepas baca dekat sini, situ dan sana. Lepas baca dekat sini, situ dan sana. Aku terasa nak tahu lebih lanjut lagi tentang sejarah penjara pudu ni. (Owh aku memang suka sejarah. Aku suka nak tahu sebab dan akibat sesuatu perkara atau peristiwa itu berlaku.) Tak perlu cerita banyak, terus saja ke sini, situ dan sana.

Kesan guna telefon bimbit

"Ha apa dia?"
"tak dengarla"
"ulang lagi sekali"

Ini adalah ayat-ayat biasa aku bila aku bercakap di telefon. Mesti akan ada ayat-ayat tersebut. Aku tak dengar dengan jelas apa yang orang sana cakap. Tulah sebab aku tak suka telefon dan lebih suka hantar sms. Dan sebab itu juga aku masih pakai prepaid. Kalau aku pakai postpaid, mestila aku akan rugi. Aku pakai prepaid ni pun kadang-kadang RM30 kadang-kadang RM60 je aku topup setiap bulan. Itu pun masih ada baki lagi kredit aku akhir bulan.

Tapi sekarang ni, aku kena praktis cakap telefon kerana kerja sekarang dan akan datang akan banyak menggunakan telefon. Seperti melapor pagi-pagi ke bandar tentang operasi telaga sekarang. Pagi tadi pun, masa aku melapor, banyak kali aku "ha?", "apa dia?". Teruk, teruk. Haruslah aku selalu telefon orang macam ni. Nak bagi biasa cakap melalui telefon.

Lagipun, cakap melalui telefon bimbit kan tak baik untuk kesihatan. Boleh perasan pun kalau cakap telefon lama-lama telinga aku jadi panas dan kepala aku jadi sakit. ish, ish, ish teknologi yang memudaratkan sungguh. Jadi kurang-kurang la cakap melalui telefon bimbit. Selagi boleh guna talian tetap, gunalah. Lebih selamat.

p/s: owh mencari gambar adalah lama, jadi tiada gambar di entri ini.

Jumaat, 2 Julai 2010

Hari Sukan Kompeni

Lebih sebulan aku tak update blog ni. Broadband digi aku tiada dengan aku. Sekarang ni pun masih tiada dengan aku. Tapi aku boleh update blog ni sebab ada wifi dekat rig ni. Ya saya dekat rig sekarang dan drilling belum bersambung lagi. Ada masalah dengan bearing MPD. Sudah tentang kerja, bukan korang paham pun nanti sebab aku pun masih tak berapa paham. Masih belajar hehehehe.

Apa terjadi pada bulan Jun?

Korang ingat tak entry aku yang ni?
Aku dah tengok cerita ni dengan kawan serumah aku. Aku punya rate, 2.5 out of 5. Jalan cerita dah ok, cuma pengolahannya tak berapa best. Mungkin sebab novel tu panjang sangat. Maka babak yang penting sahaja dimasukkan. Kalau dijadikan drama, mesti lagi best cerita ni. Tak sampai dua minggu keluar panggung, dah ada dah filem ni kat astro ria. Membazir je rm13 aku

Hari sukan kompeni 
First time aku masuk hari sukan ni. Ada pelbagai permainan. Ragbi, badminton, tenis, futsal, bola tampar, hoki, sepak takraw, bola jaring, dart, karom. Tapi aku tak masuk sukan pun. Aku memang tak berbakat bab-bab sukan ni. Sekadar main biasa-biasa bolehla. Jadi aku masukla pasukan sorak. Pergi menjerit-jerit bila team kita orang lawan dengan team lain. Bukan menjerit-jerit saja, menjerit-jerit beri semangat dan menjerit-jerit bagi pihak lawan gentar. Tapi jujurnya, aku tak tahu samada pasukan sorak membantu pemain atau tidak. Mestila membantukan? Kalau tak, kenapa dia orang request pasukan sorak pergi sorak game tertentu? Yang bestnye, tentula sebab tak perlu masuk ofis selama seminggu. Hilangla stress kerja kejap. Tahun depan, jika ada rezeki lagi boleh lah masuk lagi. =)

Geng-geng sorak =)

Macam banyak yang berlaku pada bulan jun. Tapi tak dapat recall pulak. Hidup aku? masih sama, masih single, masih available. huahuahuahua. Teringat pulak masa aku pas kad kawin kat abang fadhil. Dia ingat kad kawin aku, rupanya kad kawin orang lain. hihiihihihihi. Jangan risau, sampai masa, ada jodoh, adalah aku jemput semua. Kalau tak, takda la. hihihi. 

Khamis, 1 Julai 2010

Tagged by Teefa Hot

Nama samaran Kamu
zarith, sofia, angah

5 Tarikh Penting Dalam Hidup Kamu 
21 Mac 1985
31 July
owh, i dont really remember date. i only remember the important moment
5 Perkara Yang Buat Kamu Gembira
Balik IpohTidur yang berkualiti
Bermesej-mesej dengan sesiapa saja bila bosan
Hari bekerja yang produktif
Ushar eye candy saya


5 Tempat Percutian Idaman Kamu
Pulau-pulau disabah for bermain-main air a.k.a snorkeling, tengok ikan, sun bathing oooops
Bandung for shopping
Mekah for umrah and haj
Tempat-tempat menarik di Malaysia yang belum saya jejaki lagi. owh saya cinta Malaysia
itu saja terima kasih =)


5 Sebab Kenapa Kamu Jawab Tag Ni
menghilangkan nevesness di rig

menghilangkan nevesness di rig

menghilangkan nevesness di rig

menghilangkan nevesness di rig

sudah lama tak updet blog bersawang ini

5 Orang Yang Nak DiTAG
Alin
Amar
Nad
Z
Harlina


Terima Kasih
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...