Halaman

Pengikut-pengikut

Jumaat, 29 Oktober 2010

Undur, undur, jangna tak undur

Kalau sesiapa yang biasa dengan mesin minyak Petronas Taman Melati, mesti tahu ada satu jalan kecil lalu masuk sebelah Mc D.

Kisahnya tadi, aku nak gi drive thru Mc D tapau makan untuk Bal, lalula kat jalan kecil tu. Sekali ada kereta saga merah parking situ daaa.. Huh, memalukan kaum Saga SE je. Ciss.

Jadi tak dapatla aku lalu. Kena undur balik. Kat belakang aku ada dua tiga kereta nak lalu kat situ. Aku pun undur perlahan je la kan sebab dah aku mengundur kat jalan utama. Masa mengundur tu, dah perasan muka lelaki perasan macho kereta belakang tu bengang. Mesti dia duk ngutuk aku undur tengah jalan.

Pastu aku dah jalan, aku suh Bal tengok kereta tu. Laju gila dia masuk dan brek mengejut. Wakakakakakakakakakakakakakakakaka!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku gelak gila dengan Bal. Padan muka, berlagak sangat masuk laju-laju. Last-last dia pun mengundur jugak.. Suka gila aku. Wakakakakakakaka!!!

Ok, enough gelak. Tak baik tau gelakkan orang. Eh eh dia pun dah duk ngumpat aku dulu. Ala, tak baikla balas dendam. hehehehhehehehehhe. Gelak lagi.

Team Building 2010 - Fantasy Themed Dinner

Tarikh: 18 -20 Oktober
Tempat: Selesa Beach Resort, PD

Sangat seronok. Tapi masih tak boleh lawan tahun lepas punye membina pasukan. Mungkin sebab tahun ni persediaan untuk malam gala sekejap sahaja. 

Aktiviti makan durian!!! Walaupun bukan musim durian, ada jugak durian. Yummy yummy. Aku buat rekod tau. Aku makan 3 ulas durian je malam tu. Selalunya berbiji-biji aku makan. Lepas abis sesi makan durian. Gossip time di bilik salah sorang dalam gambar ni. Yang amazingnya, ada sorang budak dalam gambar ni tak pernah-pernah makan durian, tetiba makan. you go girl!!! =)

Aktiviti membuat layang-layang. Setiap kumpulan diberi masa 15 or 30 minit (tak ingat berapa minit sebenarnya hehehe =P) untuk membuat layang-layang. Dari tiga layang-layang kumpulan kami buat, dua daripadanya berjaya berada di udara. yeay!!!!!

Sesi berlatih dikir barat. Mentang-mentang la aku main botol yang berisi batu dan pasir je, bolehla aku tangkap gambar. hehehehe

Sesi menghias dewan. Tema malam gala adalah fantasy, myth and ..... (ok aku lupa lagi +___+ )
Semangat diorang mendeco. Bukan setakat menampal dinding, siap ada dragon, hantu bungkus, dan pintu gerbang yang sangat menarik =) (Eleh tak payah cakap, orang-orang PRD memang semuanya kreatif belaka =) )

 MALAM GALA!!!!!!!

Eh ada red riding hood and hot devil laaaaa =)


Puteri kayangan mendapat cahaya dari Mahatma Ghandi dan Bidadari Dewi

Eh eh ada Fiona dan puteri kayangan lagilah. Kali ni dengan kakak tiri cinderella, witch dan pirate =)

Juliette dengan Harry Porter ni ada apa-apa ke? eh.. Hushhhh... senyap-senyap sudey!!! Tengok backdrop tu.. cantikkan

Kenapa pulak witch dengan puteri kayangan ni... Witch ni macam tak suka ye kelembutan puteri kayangan...

Aku tak ingat nama permainan ni. Tapi enjoy gile permainan ni. Kena ada strategi kene kira keuntungan dan kerugian sebelum bertindak

Selain aktiviti di atas, ada explorace, permainan-permainan yang membina pasukan (yela nama pun membina pasukan kan hehehhe), bola sepak dan bola tampar pantai dll. Kali ni, program ni lebih relaks daripada tahun lepas. Walaupun ade yang sakit-sakit badan sebab dah lama tak bersenam, tapi semua orang pun sporting. =)
Looking forward for next year team building pula =)

Khamis, 28 Oktober 2010

Chamang Waterfall

Ketibaan =)

16 Oktober lepas, Muni ajak satu rumah pegi berkelah kat Bentong, Pahang bersama officematenya. Tak pernah-pernah lagi aku gi berkelah dekat air terjun dengan kawan-kawan. Seronok gak rupanya. hihihihii

Perjalanan dari KL ke Bentong mengambil masa lebih kurang satu jam setengah (kot.. tak bape ingat sebab sepanjang perjalanan tu aku tidur. sebab malam tu aku tidur lambat dalam pukul empat pagi. Pukul 5.30 aku dah bangun heheheh). Sampai je, aku sangat terpegun ok. Sangat cantik air terjun Chamang ni


Cantik gile air terjun ni.. Tengok tu.. orang tu cukup berani berani kat air yang deras tu


Ayam bakar dan kentang bakar. Nyum nyum sedapnya!!!
Menu lain: nasi goreng, sandwich, macaroni bakar, keropok, pisang salai dan lain-lain.

Seronoknya diorang ni makan
Cubaan-cubaan menangkap gambar dalam air... Tadaaa!!!
Seronoknya main air!!

Berehat sebelum 2nd round of berendam =P

Apa-apa pun, memang sangat seronok berkelah dekat sini. Dengan geng-geng yang sporting. Terima kasih kepada Muni dan ofismatenya, mizi, hafiez, fariza, man, dita dan dipu kerana mengajak aku, lina, bal dan adik lina berkelah bersama-sama. Lain kali, jom gi tempat lain pulak!!!! =)

Kenapa dah lama tak update?

Sewaktu berjalan pulang dari makan tengah hari tadi, Aliza bertanya,

"Kenapa dah lama tak update"

"hihihihihihihi, hati berbunga-bunga tak tau nak update ape kat blog" jawab aku sambil tergelak

"Ala, itula pun orang nak tahu" pinta Aliza

Dengan tersenyum kambingnya aku menjawab,

"hehehe, nanti-nantila Aliza, sibuk sekarang ni, tak sempat nak update blog" Tersenyum kambing lagi aku

Sebenarnya, aku memang tak tau nak update apa. Idea memang ada, tapi tak tertulis sebab sibuk punye pasal. Kalau aku nak cerita pasal itu pun, nak cite pasal apa? Adakah mereka nak tahu macam mana aku boleh kapel? Atau adakah mereka nak tahu bertapa lamanya dia menunggu aku? 

from http://commons.wikimedia.org
Tak perlu kot, biar orang tertentu je yang tahu. Lagipun kan, kita malu la awak... Auwwwww.... meluat nyah. Syuh pegi main jauh-jauh kalau nak geli-geli..


Apa-apapun, jodoh ditangan Allah s.w.t. Ada jodoh, sampailah kami. Tiada jodoh, selamanya la menjadi kasih gelap yang menjaga batasnya. Apa-apa pun doakan daku membuat cubaan yang betul kali ini. Amin

Ahad, 24 Oktober 2010

Sudah cukup

7 hari sudah cukup untuk aku rindu menulis blog

5 hari sudah cukup untuk aku merasa kekok.

4 hari sudah cukup untuk aku merindui pejabat

Tapi dalam rasa penat, dalam rasa kekok

Ada keseronokan dan kegembiraan di situ

Sau-persatu kenyataan dinyatakan

Tunggu dan lihat penerimaan orang sekeliling ku

Ahad, 17 Oktober 2010

Makan tak kenyang

Tidur tak lena
Mandi tak basah

OK Aku tipu je.
Aku tidur lena
Mandi basah
Makan kenyang cuma makan tak lalu je

Sejak aku turun dari rig
Aku macam takda nafsu nak makan
Makan pun tak abis
Selalunya kalau makan, pinggan aku lah yang paling licin
Tapi sekarang ni, semua makan tak abis

Kawan semua macam pelik
Ingat aku diet ke sejak dua menjak ni
Takdelah aku tak diet langsung pun

Pelik gak aku kenapa takda nafsu nak makan
 Tapi dari sudut terangnya, seronok jugak
Bolehlah aku kurus
heheheheheheh

Selasa, 12 Oktober 2010

Mr left hand side

Is this a coincidence?
21 people will on-board chopper today.
And......
More then half of people on-board chopper today is left hand side a.k.a kidal
Its including me!!!!
Funny!!
What a coincidence!!!!
Right hand side people is the minority!!!
=)

UPDATED
I'm very happy to see their face.
They look very happy to go home.

Bersenda gurau.
dan sempat bergurau lagi dengan aku. Duduk sebilik dengan Ejul ke?
Taklah. Nanti ada orang lain pulak yang jeleskan.


Ada Apa Dengan "Relationship Status" FACEBOOK

Facebook dihuruf besarkan kerana kadang-kadang "Relationship Status" disitu tidak menggambarkan "relationship status" yang benar.

Kenapa? Mari kita lihat.

SINGLE
memang betul-betul single. tiada hubungan istimewa dengan sesiapa
atau
ada hubungan dengan seseorang. Tetapi sebab tidak pasti tentang hubungan itu (betulke aku nak serius dengan dia ni?). mereka lebih senang letak sebagai single
atau
dirinya perasan dirinya masih single. Jadi bolehla dia nak gatal-gatal lagi dengan oran lain.
atau
dirinya tidak mahu orang lain tahu statusnya. Nak biarkan orang tertanya-tanya

IN A RELATIONSHIP/ENGAGED/MARRIED dan sewaktu dengannya
komited dan ingin orang tahu dia sekarang ada seseorang
atau
sebenarnya dia single lagi. Tapi sebab dia taknak orang lain kacau dia, dia buat lah status macam tu
atau
memang sudah ada seseorang dan sebagai pernyataan bahawa dia hanya setia pada seorang dan tak cari lain dah.

Ini interpretasi aku je. Korang mungkin ada interpretasi yang lain tentang status hubungan korang sendiri. Owh lagi satu

ITS COMPLICATED
sudah terang-terang hubungan kamu ada masalah
atau
kamu suka seseorang tapi kamu tak tahu orang tu suka kamu atau tidak
atau
kamu ada hubungan dengan suami/isteri orang, kekasih orang, cinta yang terlarang dan yang sewaktunya.

As for me? =)

101010: Kemalangan Ngeri Bas Ekspres Delima

Peristiwa dan Tragedi.
Itu yang ada.
Ramai yang pilh tarikh ini untuk meraikan cinta.
Termasuklah angkasawan negara Sheikh Muszaffar.
Kawan-kawan aku pun ramai yang memilih tarikh ini untuk meraikan hari bahagia.
Tahniah aku ucapkan kepada semua. Semoga kamu semua bahagia hingga ke anak cucu.

Ramai juga yang memilih harini untuk melakukan aktiviti istimewa
Termasukla dekat rig ni.
Sebagai menyematkan tarikh ini dalam sejarah

Tetapi, tarikh ini juga memperlihatkan tragedi.
Tragedi Oktober.
Tragedi berdarah.
Tragedi yang meragut nyawa.
Bukan, bukan seperti tragedi 13 Mei.
Ini tragedi yang boleh dielakkan

Kemalangan ngeri Bas Ekspress Delima.
12 mati ditempat kejadian.
Ramai yang cedera parah.
Ngeri dan sangat sedih.

Walaupun memandu dengan berhemah
Sedaya upaya kita berhati-hati di jalan raya
Tapi akibat kecuaian orang lain
Orang lain yang menjadi mangsa

Teringat kembali kemalangan bas dari Melaka ke Pulau Pinang
Seorang sahabat satu "school physics" USM terkorban
Waktu itu arwah dalam perjalanan ke konvo USM
Tidak sempat arwah menerima ijazahnya.
Al-fatihah untuk arwah.

Banyak gambar-gambar kemalangan yang aku tengok dalam FB
Sangat mengerikan dan sangat sayu
Ok sudah

Taknak memperkatakan siapa yang bersalah.
Apa tindakan yang perlu di ambil.

Al-fatihah untuk keluarga mangsa yang terlibat


إِنَّ لِلَّهِ مَا أَخَذَ، وَلَهُ مَا أَعْطَى وَآُلُّ شَيْءٍ عِنْدَهُ بِأَجَلٍ مُسَ  مى
                                            فَلْتَصْبِرْ وَلْتَحْتَسِبْ.....



Sesungguhnya hak Allah adalah mengambil sesuatu dan memberikan sesuatu.
Segala sesuatu yang di sisi-Nya dibatasi dengan ajal yang ditentukan. Oleh karena
itu, bersabarlah dan carilah ridha Allah.” (HR. Al-Bukhari 2/80; Muslim 2/636.)

Sabtu, 9 Oktober 2010

Cubaan demi cubaan (antara mencari)

*
*
*
Aku mencuba
*
*
*
Aku tidak mencari
*
*
*
klik sini
*
*
*




That Big Temptation

This dream is weird.

There are two situation. But I really cannot remember the situation is.
Where there is one road lead to two choices (remember "the road not taken?")
This one road is full of temptation and you tend to go there
Where this road lead you to a really big house.

You come there because you are very pity to this not very old lady (40 years old perhaps?)
But once you come to the big house. You can't easily go away (ok this part I don't really remember, whether you are not allow to leave the house for the rest of your life or if you want to leave the house......)
There are very big temptation for you to take something in the house.
Even only its only 10 sen coin
Once you take something from the house and try to leave the house, there something bad will happen to you.

I know this place and I have been in that place several time
And I have feel the pain when trying to leave the house
But I keep coming back to that house
Because of that big temptation
For the sake to prove that everytime I go there
 I can run away from the house without any pain

I came there with my Saga
I came there with big motorbike several time.
When I came, I still go shopping outside
And come back to the house rushing putting all my stuff
And  get my vehicle and run away from the house

The funny thing is, my big motorbike have manual and auto function
At one time I use wrong function and motorbike running not smooth enough
I stop, and there is two young man persuade me for them to play my break a tune

OK. AKU TAHU INI SUDAH LEBIH TAPI ITULAH MIMPINYA. SUDAH MENJADI MEREPEK

What I get from the dream?
1. In life, you know that what you do is bad to you. But you still want to do it again and again because of its big temptation.

2. Itu je. BLURR sudah

Why I Like Budak Baju Merah?

*
*
*
*
*
Klik sini
*
*
*
*
*

Just Because I Don't Know How To Talk

Not exactly,
It just because I don't want to talk

Or Maybe
It just because I don't know what I want to talk about

Blurr.....
Blurred......

I'm not having enough knowledge yet for this kind of job

Done blurry

Rabu, 6 Oktober 2010

Perasaan Ini

Kadang-kadang, bagus juga keja macamni. Tak perlu nak fikir nak makan apa. Tak perlu nak fikir nak pakai baju apa nak pergi keje esok. Jimat pun jimat. Lagi pula ramai jejaka-jejaka hensem yang aku boleh usha.

Dan ada jugala jejaka hensem yang saja-saja menggatal

"Eh ko tau, sorang mat saleh ni, setiap kali jumpa aku mesti kenyit mata kat aku!!!"

Hihihi. Bukan itu nak cerita sebenarnya. Tapi kisah tu betullah. Yang nak cerita adalah tentang hati dan perasaan jejaka. Eh tapi rasanya tak bolehlah nak cerita kat sini. Kat sini je yang boleh

Selasa, 5 Oktober 2010

Engineer Adjustment

Harini semasa masuk ke dalam ofis orang kompeni, aku ternampak sehelai kertas tertampal di rak. Nak tau apa yang ada kat kertas tu? Tadaaa!!!!!


Kalau dah bengong dengan kerja tu, relaks2 dulu =)

Isnin, 4 Oktober 2010

Bad Dream: End of World

There is a thing like a monster, like a robot.
The thing want to destroy the world. 
To kill all people in this world

No
No want knows that this will happen
Only me.
The one who knows what will happen 
The one who knows where is the safest place to hide

The journey to the place is long.
A lot of pit stop
A lot of things to do first
Before I can proceed to that safest place

Do you know where is that safest place located?
What it is look like?
No, its not a cave. its not in underground.
Its the highest modern condominium.
Located in Penang Island

Owh no, the thing is behind me. 
And yet I still not in the ferry
Faster!!!! Faster!!!!

Ahh.. I manage to get in the ferry
And behind me, the thing destroy everything

No one live in this condo
And the path to this great condo is trough the very old building

What happen next?
I think I manage to go up there.

I THINK 
Because I don't really remember what happen next



Ahad, 3 Oktober 2010

Herbarites Pouty Lip's Lip Balm

When living is without you!!!!

Wherever I go.

Even to this isolated place.

I can't live without 

Lip Balm

I found this lip balm really help me in moisturizing my lips and gave my lips looks fresh and healthy. Vaseline lip balm also gave me the same result










I can't live without
total effect moisturizer as my skin is very dry. Especially working in aircond twenty four seven.

Yes this two thing I can't live without.

But I can live without my handphone. Really.

Okay. Sebenarnya aku bosan. Jadi tak tahu nak buat apa. Sementara tunggu kerja ni. Itu antara dua benda yang perlu untuk aku kalau pegi mana-mana pun. Lip balm terutamanya. Kalau tak, bibir aku mulalah kering dan nampak pucat. Last time, bibir aku sampai berdarah-darah, lepas minum coco colagen, dah tak berdarah bibir aku. Sekarang pakai lip balm je. Sekarang ni, dua brand lip balm je yang sesuai dengan aku iaitu herbarites dan vaseline. Yang lain aku pernah pakai, tak da kesan langsung. Lagi teruk bibir aku adalah.

Moisturizer pun sama. Aku tak cerewet sangat pilih moisturizer ni sebab kulit aku takda masalah pun kalau tukar-tukar jenama lain. As long as ia melembapkan kulit muka aku, kira okla. Sekarang ni guna Olay Total Effect. Kalau dah bosan, aku guna moisturizer lain pula.

Apa lagi, baru 3.45 pagi ni. Ada lagi 49 meter to go. Ok sudah sudah.

Sabtu, 2 Oktober 2010

Dear Somebody

You are not gentleman enough

Looser!!!!!!

Good Bye


Now,

How you define whether the guy is a gentleman or not?

Hanya satu, be BRAVE to talk something that will break your girls heart!

Jumaat, 1 Oktober 2010

Kegilaan ini 2

Cantik tak? Cantik tak?

pic credited to zikkos.com

hihihi tak sabar nak dapat barang ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...