Halaman

Pengikut-pengikut

Rabu, 19 Oktober 2011

Suami 'Makan Luar' Episod 1

Harini tergerak nak tulis sesuatu yang kontroversi. Tengok tajuk, Suami 'makan luar'. This is real story. Kenapa suami 'makan luar' walaupun dah ada isteri kat rumah?

I had faced this issue several times. A lot of married guy want to tackle me. I don't know why. And what are their intention. Why because why me? Why not other people? What is within me that they see that single guy didn't see? And their intention? Some are good intention and some are bad intention.

The bad intention. This one day I have YM Conversation with one married guy who want to tackle me. I know his intention. He tackle me not to marry me but he tackle me just to have s*x.

I asked him openly: "Kenapa married man suke main luar? Isteri kat rumah tak cukup ke?"

So, he answered: "Die nak lebih kot. Tak puas"

I asked him again: "Kenapa tak puas? Tak penah cakap kat wife ke?"

He answered: "Penah cakap. Tapi die senyap je"

Then again I asked: "Habistu kenapa tak kawin lain je,halal. Tak payahlah nak makan luar"

He did not answer my question.

So I stated to him: "So the main point makan luar sebab tak puas lah ye?"

He agreed with me.

That is one of my conversation with married guy like this.

Jadi mari lihat some points here:
1) Isteri dia tu memang kesianlahkan. Tak tau yang suaminye makan luar. Padahal kat rumah si suami sikit punya baik. Kesian-kesian.
2) Ada kes suami nak kawin lain, tapi ditentang. Terfikir tak kenapa suami nak kawin lain? Pernah tak dibincang punca-punca suami nak kawin lain. Ini tidak, terus marah pada si suami. Akhirnya sebab tak dapat kawin, senyap-senyap suami kau makan luar. Mungkin ini yang isteri lagi suka kot. Sebab takdelah si isteri terasa hati. Sebab tak tau suaminya makan luar.
3) Dah tau tak bagi atau marah suami kawin lain, cubalah berubah. Asik selekeh je kat umah, mana suami tak cari lain.
4) Then, mesti ade org salahkan pompuan yang suaminya nak kawin. Suaminya tak salahlah ye? Agaknya mula-mula sebelum kawin sape yang kaco sape ek? Kalau si suami tak menggatal, macamana pompuan tu boleh melekat pulak.
5) Owh another point, suami makan luar sebab tension. Tension pasal keje. Tapi si suami ni pun kenapa tak lepaskan kat isterije?

Mesejnya disini:
Beware wahai isteri-isteri. Kat umah suami nampak baik, alim. punyalah puji suami. Tapi si suami makan luar. Aku kenal tiga orang dah orang macamtu. Keje diorang? Not bad. Pangkat eksekutif. Pangkat bos pun ada. Sebab tu I tak terkejut pun kalau ex-bos i (u know who) kawin lain.

My tips:
Kalau suami selalu kluar malam2 tu, make sure la korang tau kemana diorang pergi. klu boleh ikut je skali. jangan nak malas-malas nak duk rumahje.


1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...