Halaman

Pengikut-pengikut

Sabtu, 22 September 2012

Tak sangka ada seorang perempuan yang sangat kurang ajar dan sombong

Ceritanya...

Semalam hantar kawan naik bas di Hentian Duta. On da way balik ke kereta, ada satu kereta mitsubishi-apa-aku-pun-tak-tahu telah di blog oleh bas-bas yang menunggu giliran masuk ke Hentian Duta. Pooonnnnn!!!!!! Perempuan dalam kereta itu hon. Tiada respon. Sepatutnya jalan utama itu memang jalan dia, tapi bas sudah block.

Tetiba perempuan tu keluar dari keretanya, dengan meninggalkan enjin kereta hidup dan menghempas pintu keretanya. Wowowo.... kuatnya perempuan ni maki bas tu. Aku dalam kereta dengan pintu tingkap tertutup pun boleh denganr makian perempuan itu. Terdengar pulak orang-orang dari bas itu marah-marah. Bodoh!! Kurang hajar!! Sume ada.

Marah sunggu perempuan tu. Terlambat nak pergi kelab malam ke? Lepas memaki hamun bas itu, perempuan itu masuk dalam kereta dan mehempas pintu dengan kuatnya sekali.

Pointnya di sini, tak boleh ke cakap elok-elok dengan orang bas itu untuk lalu? Bukannya sengaja bas itu nak halang jalan. Berbudi bahasalah. Balasannya, orang lain pun takkan marah. Jangan nak pentingkan diri sendiri. Ingat ko kaya ko boleh buat apa saja yang ko nak? Mana boleh, kereta mahal mana pun tapi speed limit tetap sama kat jalan raya tu...

Kesimpulannya, jalanlah kaki. Eh apa kena mengena. Berbudi-bahasalah!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...